Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • EK odobrila 3 milijuna kuna vrijedan program potpore proizvođačima tovnih svinja

  Kako bi se pružila hitna financijska pomoć proizvođačima tovnih svinja zbog iznimnih i dugotrajnih poremećaja na tržištu te drastičnog pada potražnje i cijene svinjskog mesa, Europska komisija je u petak, 5. ožujka 2021. godine, Hrvatskoj odobrila donošenje programa potpore proizvođačima tovnih svinja u vrijednosti 3 milijuna kuna. Potporom se nastoje sanirati pretrpljeni gubici, osigurati likvidnost proizvođača i očuvati razina primarne proizvodnje prije pojave COVID-19.  

  Prihvatljivi korisnici su mikro, mali i srednji poduzetnici te velika poduzeća koja se bave proizvodnjom tovnih svinja, a upisani su u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i Registar farmi. Potpora će se dodijeliti za tovne svinje za koje je u sustavu razvrstavanja i označivanja na liniji klanja u razdoblju od 1. siječnja do 15. ožujka 2021. godine utvrđena klaonička težina trupa od najmanje 105 kg, te pripadaju u kategorije T1 i T2.a.

   Procjenjuje se da će broj korisnika ove mjere biti više od 500, a maksimalni broj prihvatljivih grla po korisniku iznosi 750, ističe se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

  1 komentar

  1. Pingback: EK odobrila 3 milijuna kuna vrijedan program potpore proizvođačima tovnih svinja

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog