Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčanin završio na triježnjenju

  U vremenu od 4. do 6. ožujka na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 24 vozača koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 22 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla.

  Osim alkohola, evidentirano je još 305 prekršaja od kojih 157 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 6 prekršaja upravljanja pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 2 prekršaja odbijanja ispitivanja na prisutnosti droga u organizmu vozača i 100 ostalih prekršaja.

  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer, 7. ožujka, u 19,35 sati, u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila, 55-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova kojemu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,99 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  Jučer, u 3,30 sati, u Koritni, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila, 30-godišnji hrvatski državljanin iz Šodolovaca teško tjelesno ozlijeđen. Vozač je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio sa kolnika te je mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,76 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 8 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

  Istog dana, u 14,00 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila, 58-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,17 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

  U petak, 5. ožujka, u 23,55 sati, na državnoj cesti broj 2 (Osijek-Klisa) zbog prekoračenju brzine kretanja vozila zaustavljen je 42-godišnji državljanin Srbije. Vozač je upravljao osobnim automobilom, marke BMW i kretao se brzinom od 201 km na sat, van naselja, gdje je brzina ograničena na 90 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna te zaštitna mjera zabrana korištenja strane vozačke dozvole za upravljanje motornim vozilom na području Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec.

  1 komentar

  1. Pingback: Đakovčanin završio na triježnjenju

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog