Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Bionda: “Razlog isključenja su neopravdani sati, a ne nenošenje maske”

  Tragom informacije koja kruži društvenim mrežama da je u Ekonomskoj školi jedna učenica isključena zbog nenošenja maske obratili smo se ravnatelju Željku Biondi koji je to demantirao.

  U Ekonomskoj školi Braća Radić Đakovo poštuju se važeći epidemiološki protokoli koji su doneseni od strane nadlženog ministarstva kao i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i u konačnici osnivača i Županijskog stožera. Obveza svih učenika i djelatnika, kao i stranaka škole je pridržavati se istih. Mi u Ekonomskoj školi smo u tijeku ove godine imali ukupno tri isključenja i sva su bazirana na isključenju s teoretske nastave s obvezom realizacije praktične nastave, uz pravo polaganja razrednog ispita. Razlog svima je broj neopravdanih sati, a s ozbirom na to da se radi o maloljetnim učenicima ne možemo ulaziti u detalje”, izjavio je za  Radio Đakovo ravnatelj Bionda.

  Inspekcijskim nadzorima, kako tvrdi ravnatelj Bionda, nije utvrđeno protupravno postupanje Škole, a o svemu su obaviještene nadležne institucije, kao i roditelji, odnosno skrbnici.

  Također navodi da Škola nije dobila nikakvo službeno očitovanje roditelja.

  Mi nismo dobili nikakvu službeno očitovanje, ali to treba shvatiti na pravni način budući da Odluka o isključenju učenika iz škole u pouci o pravnom lijeku pretpostavlja da se roditelj, odnosno skrbnik može žaliti nadležnom ministarstvu. Školi se oni ni ne obraćaju na taj način, a prethodno su poduzete sve radnje u smislu komunikacije roditelja/skrbnika i nadležnih tijela i slično tome”, dodaje ravnatelj Ekonomske škole koji nije želio komentirati napise po društvenim mrežama.

  Budući da ja nisam sudionik društvenih mreža infomracije uvijek nekakve dođu, ali cilj ove škole je obrazovno-odgojna komponenta, kao i svih ostalih škola i sukladno važećim pozitivnim zakonima i pravilnicima škola i postupa kao takva”, zaključuje ravnatelj Bionda.

  1 komentar

  1. Pingback: Bionda: “Razlog isključenja su neopravdani sati, a ne nenošenje maske”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog