Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković ponovo o aglomeraciji i zapošljavanju

  Podsjetivši da je projekt aglomeracije započeo u njegovom mandatu, ali i da je smijenjen odmah nakon lokalnih izbora iz tog povjerenstva, gradonačelnički kandidat koalicije Srcem za Đakovo Zoran Vinković i današnju konferenciju na novinare posvetio je tom projetku.

  „Uzbuđen sam radi gluposti koje radi ova gradska vlast i ako netko ne zna što je 25 posto, ja vrlo dobro znam da je 25 posto od vrijednosti ovih radova, govorimo samo o aglomeraciji, ne govorimo i o prečistaču otpadnih voda, 103.322.171 kn točnije 25 posto, i tu sam pogriješio, nije 25 milijuna nego je 25.830.542,75 kn. Mene čudi, i zato i dajem savjet, i bit će bolno ukoliko Vodovod ili Grad budu morali platiti, ja savjetujem gradonačelnika i njegovog zamjenika koji me je zamjenio u tom povjerenstvu i snosi jedan veliki dio odgovornosti, da hitno zatraže sastanak s predsjednikom Vlade budući da je u ovom postupku, dakle, kažanjavanja bilo gotovo 12 vodovoda s područja Republike Hrvatske i samo je Đakovački vodovod dobio ovu ugovornu kaznu”, pojasnio je Vinković.

  Vinković upozorava da će Grad samo na ovom projetku aglomeracije, ali i zbog propale Mimoze imati dubiozu od preko 50 milijuna kuna.

  „I ono što je ovdje bitno spomenuti da očigledno nema, kako su građane uvjeravali da će sada teći med i mlijeko ovdje u gradu Đakovu i OBŽ, očigledno nema one vertikale HDZ-a, ona je negdje pukla od Đakova do Zagreba. Podsjetit ću; na nivou RH je HDZ-ova vlada, na nivou županije je HDZ-ov župan, ovdje u gradu HDZ – što se desilo da onda Ministarstvo regionalnog razvoja, koje također vodi HDZ, lupa Gradu kaznu, odnosno Đakovačkom vodovodu od 25 milijuna kuna. Mislim da se gradonačelnik više ne može sakrivati štiteći se direktorom Đakovčakog vodovoda koji, evo, ni kriv ni dužan, s obzriom da to i nije njegov posao jer je on samo potpisivao dokument i ugovor, nije njegov posao nadziranja ovako jednog velikog projekta, a vidljivo je u kakvom je stanju Grad Đakovo – to je očigledno netko prepoznao i u Vladi RH”, konstatirao je Vinković.

  Vinković se i danas osvrnuo na zapošljavanje u gradskoj administraciji, i, s obzirom na to, kako je rekao, da ih je preko 60 zaposlenih, predlaže rad u tri smjene.

  „Dosad se zapošljavalo po stranačkoj podobnosti, koalicijskoj, prijateljskoj i tako dalje, a sada je počeo i novi način zapošljavanja – ja tebi ženu, ti meni zeta. Doduše, ne mislim na neke druge stvari nego mislim na zapošljavanje u trgovačkim društvima. I zadnja stvar koju ću danas spomenuti, to je onaj famozni Đakovački list, pa ja, evo, pozivam Državno izborno povjerenstvo, s obzirom da to nije Đakovački list nego je to glasnik HDZ-a i gradonačelnika i ove koalicije na vlasti u gradu, da jednostavno iz svojih stranačkih sredstava, a ne iz gradskih, plaćaju svoju predizbornu kamapnju”, kazao je Vinković uz napomenu da tiskanje tog lista košta po broju između 12 i 16 tisuća kuna.

  Što se tiče zapošljavanja u trgovačkim društvima, Vinković je usporedio to s prijelaznim rokom u nogometu jer je, kako je istaknuo, a radi lakšeg prepoznavanja, riječ o pojačanju iz Rijeke.

  1 komentar

  1. Pingback: Vinković ponovo o aglomeraciji i zapošljavanju

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog