Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković o gradskim mrtvim kapitalima: “Mimozu vratiti državi, a u zgradu bivšeg Trgoprometa smjestiti Muzej Đakovačkih vezova”

  Preuzimajući prije četiri godine od države derutnu bivšu upravu zgradu PIK-a Đakovo, koja je postala ruglo grada, aktualna gradska vlast osiromašila je Grad ne samo za tri milijuna kuna duga za komunalnu naknadu nego je potpisivanjem Ugovora o darovanju preuzela i obavezu vraćanja gotovo 26 milijuna kuna Republici Hrvatskoj ukoliko u roku od pet godina ne privede zgradu svrsi”, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnički kandidat koalicije Srcem za Đakovo Zoran Vinković.

  Ono što u ovome trenutku Grad treba učiniti je, a to ću ja svakako učiniti nakon petog mjeseca kada pobijedim na lokalnim izborima, isključivo ću tražiti hitan sastanak s predsjednikom Vlade i predložiti da Vlada RH prihvati bez obaveze Grada Đakova ovu zgradu nazad u svoje vlasništvo i da prihvati onaj projekt, normalno sudjelujući sa sredstvima državnog prorčuna, iz 2001., odnosno 2002. godine kada su u ovu zgradu trebale useliti sve državne institucije, županijske, a ja bih rekao i gradska administracija, kako bi građanima ta usluga bila dostupna na jedno jedinom mjestu”, najavio je Vinković.

  Prije toga, kaže Vinković, struka treba procijeniti je li zgrada uopće uporabljiva više s obzriom da je jedina investicija bila ograda oko nje.

  Na ovaj način i ovom suludom odlukom, koju je potvrdila većina u Gradskom vijeću Grada Đakova prije 4 godine, Grad Đakovo je neizostavno oštećen. Ako netko u 4 godine nije saznao čemu treba služiti ova zgrada, tu mislim na sadašnju gradsku vlast, onda je to dovoljan dokaz da su potpuno nesposobni i da ih uopće nije briga za interese Grada Đakova i građana Đakova nego isključivo za vlastite interese”, konstatirao je Vinković.

  Vinković je na konferenciji za novinare podsjetio da je Grad, uz niz drugih nekretnina, koje je nazvao mrtvim kapitalima, kupljenih na neobičan način, kupio još jednu nekretninu koja je u sličnom stanju, a koja je simbol privatizacije – upravnu zgradu Trgoprometa

  Također se za nju ne zna namjena, podsjetit ću da je ta zgrada i zaštićeni spomenik kulture i da, praktično, nikakve neke veće preinake te zgrade u nešto drugo nisu dozvoljene. Budući da ni ovdje nemamo neku namjenu koja bi bila u interesu grada i građana, ja predlažem, a to će i biti jedan od programa s kojima ću izići na izbore, napraviti jedan europski projekt i zatražiti sredstva Vlade RH i u toj zgradi staviti Muzej Đakovačkih vezova”, predložio je Vinković.

  U tom budućem Muzeju Đakovačkih vezova, koji treba ustrojiti po uzoru na Muzej Sinjske alke, bit će i poseban postav o neodržanim 54. Đakovačkim vezovima kao podsjetnik kako ljudska glupost može uništiti i neodržati jednu od najvećih hrvatskih kulturnih manfestacija”, zaključio je Vinković najavivši samouvjereno da će on nakon pobjede na izborima održati „dvostruke Vezove kako ne bi kaskali za drugim manifestacija u Republici Hrvatskoj koje su se prošle godine održale”.

  1 komentar

  1. Pingback: Vinković o gradskim mrtvim kapitalima: “Mimozu vratiti državi, a u zgradu bivšeg Trgoprometa smjestiti Muzej Đakovačkih vezova”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog