Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Lažnim prikazivanjem činjenica o uvjetima dobivanja kredita doveo u zabludu 51-godišnjaka

  Tijekom siječnja 2021. godine, nepoznati počinitelj lažnim prikazivanjem činjenica o uvjetima dobivanja kredita doveo je u zabludu 51-godišnjeg hrvatskog državljanina.

  Putem društvene mreže 51-godišnjak stupio je u kontakt s nepoznatom osobom u svrhu ishođenja kredita te putem internet bankarstava uplatio je na račun nepoznate osobe iznos od nekoliko tisuća kuna.

  Oštećenom do današnjeg dana nije odobren kredit, niti je primio povrat novca. Osoba s kojima je komunicirao putem interneta prekinula je svaku komunikaciju.

  Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

  U više navrata zaprimili smo dojave građana koji su temeljem oglasa na internetskim stranicama stupili u kontakt s njima nepoznatim osobama te s njima komunicirali putem elektroničke pošte nakon čega su putem internetskog bankarstva uplatili određene iznose, objavila je policija.

  Kako ne biste postali žrtva prevaranta savjetujemo Vam da olako ne prihvaćate neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da na adekvatan način provjerite oglašivača i sadržaj oglasa.

  Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu.

  1 komentar

  1. Pingback: Lažnim prikazivanjem činjenica o uvjetima dobivanja kredita doveo u zabludu 51-godišnjaka

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog