Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Srednja strukovna škola A. Horvata partner Regionalnog centra kompetentnosti

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata partner je Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u porjektu VirtuOS – uspostava regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu.

  U sklopu tog projekta Škola će, kako je na današnjem predstavljanju rekao ravnatelj Mirko Ćurić, dobiti suvremenu opremu za praktikum slastičarstva, a u ladanjskoj kući na Poljoprivredno-školskom imanju u Trnavi opremti će se kušaonica vina.

  „Dobit ćemo također i deukaciju za naše djelatnike, za obrtnike u gradu đakovu i za one koji se bave ugostiteljstvom i turizmom, imat ćemo nove kurikulume koje ćemo uvesti u odgoj i obrazovanje, djeci i roditeljima ćemo ponuditi nove, suvremenije programe koji će ih prilagoditi sadašnjem tržištu rada. Vjerujem da su koristi jako velike, projekt je i financijski velik, mislim da je negdje oko 75 milijuna kuna, tako da će svi partneri, zapravo, ovdje dobro proći i u tom materijalnom, ali još više u ovom smislu razvoja odgoja i obrazovanja za zanimanja u području turizma i ugostiteljstva, a mi smo nekakva veza i sa poljoprivredom”, pojasnio je ravnatelj Srednje strukovne škole.

  Vrijednost opreme koju će kroz ovaj projekt dobiti Srednja strukovna škola Antuna Horvata je viša od dva milijuna kuna, kaže ravnatelj Ćurić.

  „Naša Škola ima 44 hektara poljoprivrednog zemljišta, a prošle godine smo upravo za ovaj RCK kupili i imanje u Trnavi gdje smo ove godine podigli veliki vinograd sa 1.600 trsova. Uređujemo taj objekt i vjerujemo da ćemo na taj način postići ciljeve koji su zacrtani ovim RCK upravo u tom segmentu i da ćemo biti dostojan partner svim ostalim partnerima”, izjavio je ravnatelj Ćurić.

  Osim što je predstavljen projekt Regionalnog centra kompetentnosti, danas su učenici đakovačke Strukovne škole demonstrirali izradu Haibelovih pralina koja postaje đakovački turistički suvenir.

  1 komentar

  1. Pingback: Srednja strukovna škola A. Horvata partner Regionalnog centra kompetentnosti

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog