Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Polnoćka u đakovačkoj katedrali: “Kristovo rođenje izazov svakom ljudskom strahu”

  U skladu s epidemiološkim mjerama, u đakovačkoj prvostolnici sinoć je s početkom u 20 sati, slavljena misa polnoćka. Uz nadbiskupa u miru mons. Marina Srakića, ravnatelja Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijana Svalinu, domaćeg župnika Tomislava Ćorluku te još devetoricu svećenika misu je predvodio pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Ivan Ćurić.

  I ovogodišnji doživljaj slavlja Božića želi nas – naglasio je biskup – učvrstiti u vjeri koja je duboko natopljena istinom o Bogu i istinom o čovjeku.“  Bog je očitovao svoje čovjekoljublje da bi takav isti put čovjekoljublja mogli postati zadaćom nama ljudima. „Tek onda možemo posvjedočiti razumijevanje Božje ljubavi prema nama, kad dopustimo da nas u potpunosti prožme životna logika te ljubavi, jer je očitovana Božja ljubav postala istinski poziv nama ljudima i put našega očovječenja.“ Imajući na umu vrijeme pandemijske bolesti u kojoj se čovječanstvo trenutno nalazi, biskup je naglasio da je Kristovo rođenje izazov svakom ljudskom strahu, jer nam je „u Kristu posvjedočena Božja ljubav koja spašava, blizina Onoga koji nam je postao suputnikom i supatnikom, onaj koji je u nas posadio klicu uskrsnuća“.  

  Misno slavlje pjevanjem je pratio Mješoviti katedralni zbor, uz voditelja mo. Ivana Andrića i orguljsku pratnju mo. Vinka Sitarića, objavio je Tiskovni ured. 

  Foto: A. Banović

  1 komentar

  1. Pingback: Polnoćka u đakovačkoj katedrali: “Kristovo rođenje izazov svakom ljudskom strahu”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog