Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Napredna brojila za krajnje potrošače HEP ODS-a

  HEP- Operator distribucijskog sustava d.o.o. (HEP ODS) održao je jučer prvu virtualnu radionicu „Pilot-projekt uvođenja naprednih mreža“ s ciljem informiranja javnosti o važnosti i značajkama implementacije projekta na distribucijskom području Elektroslavonije Osijek. Riječ je o prvom projektu HEP ODS-a sufinanciranom bespovratnim sredstvima Europske unije, a od 176,8 milijuna kuna, kolika je ukupna vrijednost projekta, čak 149,9 milijuna kuna, odnosno 85 posto, čine bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U sklopu projekta, u napredne mreže na području Elektroslavonije Osijek uložit će se 32,2 milijuna kuna.

  U sklopu Pilot projekta, HEP ODS-a ulaže u tri funkcionalna područja napredne elektrodistribucijske mreže: naprednu mjernu infrastrukturu, razvoj i optimizaciju konvencionalne mreže te automatizaciju srednjonaponske mreže u pet od ukupno 21 distribucijskog područja HEP ODS-a.

  U sklopu projekta, uspostavit će se napredna mjerna infrastruktura koja će omogućiti praćenje potrošnje električne energije, aktivno upravljanje potrošnjom na razini krajnjih korisnika, precizniji izračun gubitaka i lociranje područja s povećanim gubicima u distribucijskoj mreži. U tu svrhu, u 6.125 transformatorskih stanica ugradit će se sumarna brojila, a kod krajnjih kupaca će se 24.000 postojećih brojila zamijeniti naprednim brojilima. Na području Elektroslavonije Osijek ugradit će se 3.200 naprednih brojila kod krajnjih korisnika i 612 brojila u transformatorskim stanicama.

  Foto: Ilustracija

  1 komentar

  1. Pingback: Napredna brojila za krajnje potrošače HEP ODS-a

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog