Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Korisnica osječkog Doma za starije Ružica Patajac i dr. Ivan Radoš prvi cijepljeni u OBŽ

  Kampanja „Misli na druge – cijepi se!” danas je započela i u Osječko-baranjskoj županiji. U 15 sati u Domu za starije i nemoćne osobe prva se cijepila korisnica doma s najdužim stažem, punih je 35 godina stanovnica Doma. Gospođa Ružica Patajac svoje je dojmove podijelila s članovima Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i prisutnim novinarima.

  – Cijepila sam se iz jednostavnog razloga jer pratim sve, ne bojim se i vjerujem struci. Nikad nisam imala nekakve nuspojave od cjepiva, prema tome ako epidemiolozi savjetuju da se cijepimo, ja prihvaćam mišljenje struke. Život svih nas u Domu se promijenio s koronavirusom, a mi smo se prilagodili, slušamo upute Stožera, pridržavamo se mjera i poručujem svima da se cijepe, čak i mladima jer mislim da bi bilo pametno da se 70-80 posto ljudi cijepi – poručila je gospođa Ružica.

  Prvi je cjepivo u KBC-u Osijek primio Ivan Radoš, predstojnik Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju i voditelj Primarnog intenzivističkog respiracijskog centra za svih pet slavonskih županija.

  – Bit ću najsretniji kad zatvorimo respiracijski centar i kad ni jedan pacijent zaražen kovidom više ne premine. Ako je ovo put, naravno da se trebamo cijepiti svi, jer cijepimo se protiv mnogih bolesti i građane uistinu ne treba biti strah – poručio je Radoš.

  Za cijepljenje zdravstvenih djelatnika pristiglo je ukupno 160 doza, a idućih dana pristiže ih još. Prvo će se cijepiti djelatnici KBC-a Osijek, Opće županijske bolnice Našice i Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije. Kako budu pristizale nove količine cjepiva, širit će se i plan cijepljenja. Idući su na redu zdravstveni djelatnici Domova zdravlja Osječko-baranjske županije te osobe starije od 65 godina.

  – Za sada je 30-tak posto prijavljenih djelatnika KBC-a, ali kako bude išla kampanja i taj će broj rasti. Naši djelatnici koji su najviše izloženi infekciji kovida, djelatnici Respiracijskog centra i djelatnici Klinike za infektologiju se cijepe i time će potaknuti i druge djelatnike da se cijepe i tako zaštite sebe i druge – poručio je ravnate KBC-a Osijek Željko Zubčić.

  Tijekom 27., 28. i 29. prosinca u državama članicama Europske unije odvijat će se ,,Europski dani cijepljenja”, kojima je cilj podizanje svijesti o važnosti cjepiva kao najsigurnijem načinu da se okonča pandemija koronavirusa. Cjepivo će biti besplatno za sve, a građani će se moći cijepiti na dobrovoljnoj osnovi.

  1 komentar

  1. Pingback: Korisnica osječkog Doma za starije Ružica Patajac i dr. Ivan Radoš prvi cijepljeni u OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog