Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HUP traži da lokalne uprave preuzmu dio tereta krize

  Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) zatražila je od regionalnih i lokalnih uprava da preuzmu dio tereta krize i oslobode poduzetnike plaćanja lokalnih davanja, nameta i naknada.

  HUP u priopćenju navodi da je od Hrvatske zajednice županija i Udruge gradova zatražio da sve regionalne i lokalne zajednice preuzmu dio tereta te “rasterete gospodarstvenike i otpišu ili odgode sva lokalna davanja za poduzetnike kojima je uslijed negativnog utjecaja ugroženo poslovanje i koji su dovedeni na rub opstanka”.

  Članice HUP-a predviđaju da će potpore biti nužne i ključne za prvu polovicu 2021. i apelira da lokalna uprava u djelokrugu svojih nadležnosti osiguraju ublažavanje posljedica udara na poduzeća i obrte.

  Iz HUP-a kažu da su poduzetnici prepoznali napore onih JLRS-a koje su još u proljetnom ′lockdownu′ mjerama djelovali kako bi se ublažile posljedice krize na lokalno gospodarstvo, od kojih su se neke mjere zadržale kroz cijelu godinu.

  Poslodavci stoga apeliraju na nastavak mjera među kojima su obustava ili smanjenje plaćanje zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu JLRS-a, obustava obračuna odvoza komunalnog otpada, obustava ili smanjenje komunalnih naknada i doprinosa, potpore za poticanje poduzetništva i uspostavljanje fonda za financijsku pomoć poduzetnicima, obustava poreza na korištenje javnih površina, očuvanje subvencija dječjim vrtićima, uključivanje OPG i malih poljoprivrednika u lokalne “on-line” tržnice, smanjenje naknada vijećnicima, dužnosnicima i ostalim članovima upravnih i nadzornih tijela u gradskim ustanovama i tvrtkama.

  Mjere se također odnose na ukidanje prireza, obročne otplate po obvezama u bilo kojoj osnovi, obustavu ovrha i prisilne naplate za gradske prihode, uspostavu kreditnih linija uz uspostave garancijskih fondova, pakete potpore za posebno pogođene skupine gospodarskih subjekata, povrat naknada u visini spomeničke rente i poreza na potrošnju te smanjenje boravišnih pristojbi.

  “Jedino kroz zajedničku sinergiju, aktivnu i otvorenu suradnju lokalne uprave i samouprave s domaćom industrijom zaustavit ćemo krizu i omogućiti poduzetnicima da zarade svoje plaće”, poručili su iz HUP-a.

  Također napominju kako poduzetnici žele mogućnost nastavka s radom kako bi “zaradili za plaće radnika, za održavanje i razvoj poslovanja i naposljetku i za razvoj lokalne zajednice u kojoj djeluju”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog