Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Od 1. siječnja besplatan prijevoz vlakom za redovite studente

  Novi ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije danas je potipsan u Osijeku. Naime, suradnja Osječko-baranjske županije i HŽ Putnički prijevoz na ovom projektu počela je u siječnja 2019. godine. Studentima je sufinancirana cijena karte od strane HŽ Putničkog prijevoza i Osječko-baranjske županije, pa su studenti pokrivali 25% od stvarne cijena koštanja karata. No, na temelju danas potpisanog ugovora Županija će od 1. siječnja 2021. godine u potpunosti financirati troškove prijevoza redovitim studentima za mjesečne karte za 2. razred redovitih vlakova koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. Naravno, u cijenu mjesečne karte uračunat je popust HŽ Putničkog prijevoza od najmanje 50%.

  Županija će sufinancirati i troškove kupnje pojedinačne karte redovitim studentima u iznosu 50% od redovite cijene od mjesta prebivališta do mjesta školovanja, tj. za sufinanciranje troškova pojedinačne karte polazno i/ili odredišno mjesto mora biti na području Županije. HŽ Putnički prijevoz će i tim studentima odobriti popust u iznosu 50% od redovite cijene pojedinačne karte.

  – Cijena prijevoza vlakom i za studente koji kupuju mjesečnu kartu i koji kupuju pojedinačnu kartu bit će potpuno besplatna od 1. siječnja 2021. godine jer Županija u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom u potpunosti financira putničku kartu. Za tu namjenu u županijskom proračunu osigurano je 300.000 kuna, a tijekom ove godine Upravni odjel za gospodarstvo izdao je ukupno 318 potvrda studentima za sufinanciranje prijevoza vlakom, od toga 59 potvrda za mjesečne karte i 259 potvrda za pojedinačne karate.

  Predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz Željko Ukić naglasio je kako je projekt sufinanciranja prijevoza studenata najbolje implementiran upravo u Osječko-baranjskoj županiji gdje će studenti imati pravo na besplatne i pojedinačne i mjesečne karte. Sastavni dio tog projekta  je studentski vlak koji petkom kreće iz Zagreba u Osijek, a nedjeljom u obrnutom smjeru. Ta linija traje dva mjeseca i, unatoč korona krizi, izuzetno je dobro popunjena.

  – Studenti koji su već izvadili potvrdu za akademsku 2020./2021. godinu moći će s postojećom karticom (pametnim profilom) na blagajnama HŽ-a izvaditi novi profil i tako si omogućiti besplatan prijevoz tijekom cijele godine. Ostali zainteresirani mogu se javiti Upravom odjelu za gospodarstvo.

  1 komentar

  1. Pingback: Od 1. siječnja besplatan prijevoz vlakom za redovite studente

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog