Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Rekordan broj novozaraženih u OBŽ

  U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je ukupno 650 uzoraka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 237 bilo pozitivno na koronavirus, što je najveći broj zaraženih osoba u jednom danu od početka epidemije, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

  Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 59 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše ih je s područja gradova Osijek (76), Valpovo (32), Našice (24), Donji Miholjac (22), Đakovo (13), Belišće (11) i Beli Manastir (4). Sedam novopozitivnih su iz općine Čepin, po četiri iz općina Bizovac, Koška, Magadenovac i Viškovci, po tri Đurđenovca i Petrijevci, po dvije iz općina Bilje, Donja Motičina, Feričanci, Marijanci i Šodolovci, a po jedna s područja općina Čeminac, Darda, Draž, Drenje, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Podravska Moslavina, Punitovci, Satnica Đakovačka, Strizivojna, Trnava, Viljevo, Vladislavci i Vuka.

  Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 205 osoba oboljelih od COVID-19, i to 168 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 34 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenata s tim oboljenjem.

  U zadnja 24 sata u Respiracijskom centru KBC-u Osijek preminule su tri osobe oboljele od COVID-19; dvije ženske osobe (iz Petlovca rođena 1935. godine i iz Sarvaša rođena 1940. godine) te muška osoba iz Valpova rođena 1941. godine. Uz COVID-19 preminuli su imali i druga teža oboljenja.

  Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji 1.351 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba.

  Policija je provela 33 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji te jednu po dojavi građana, no sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

  1 komentar

  1. Pingback: Rekordan broj novozaraženih u OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog