Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Održana 34. sjednica Skupštine OBŽ

  Dosadašnji planirani iznos županijskog Proračuna od 1,5 milijardi kuna, u skladu s novim procjenama prihoda i primitaka, na današnjoj 34. sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije smanjen je za 54,1 milijun kuna, a isto toliko smanjuju se rashodi  i  izdac.

  Na sjednici je rečeno da je financijska situacija u Osječko-baranjskoj županiji stabilna te da projekti idu svojim tijekom, a najznačajniji su: obnova Zračne luke Osijek, revitalizacija prostora starog OLT-a, izgradnju Gospodarskog centra, novog Kliničkog bolničkog centra Osijek, Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće…

  Ukupna vrijednost samo kapitalnih projekata iznosi oko 3,5 milijarde kuna.

  Ti projekti, kako je rečeno na sjednici, nisu sami sebi svrha, nego trebaju generirati nove gospodarske sadržaje, aktivnosti i učinke. Svi kapitalni projekti uvršteni su u programskog razdoblje 2021.-2027. godine, no sada za njih treba napraviti projektnu dokumentacije, ishoditi građevinske dozvole, riješiti imovinsko-pravne odnose i obaviti druge poslove da bi ih bili spremni aplicirati za osigurana sredstva. Ti projekti su ujedno generatori drugih, sekundarnih aktivnosti te će podići sve gospodarske aktivnosti, omogućiti dolazak ljudi na ovo područje, zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, nove tehnologije – istaknuto je.

  1 komentar

  1. Pingback: Održana 34. sjednica Skupštine OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog