Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Europska oznaka kvalitete projektu The Book of the Four Seasons

  Krajem prošlog mjeseca eTwinning projekt The Book of the Four Seasons, u čijoj provedbi sudjelujuju i učenici i nastavnici Osnovne škole Vladimir Nazor, nagrađen je Europskom oznakom kvalitete (European Quality Label). Ovo značajno priznanje za izvrsnost u radu dodjeljuje Središnja služba za podršku eTwinningu u Bruxellesu, a dodjeljuje se projektima koji postižu određene europske standarde. Svake godine Nacionalna služba za podršku eTwinningu odabire ukupno tri projekta na nacionalnoj razini prema broju dobivenih bodova za kvalitetu projekta i predlaže ih za europsku oznaku kvalitete.

  U Nazorovoj školi izuzetno su ponosni da je upravo projektu The Book of the Four Seasons dodijeljeno to važno priznanje. Projekt je uključio 152 učitelja i oko 390 učenika iz različitih europskih zemalja, a projektne zadatke su odrađivali projektni timovi koji su se tijekom projekta izmjenjivali.

  Koordinatorice projekta u školskoj godini 2019./2020. bile su profesorice Ivana Hrastović Mandarić i Željka Starčević, a u projektu su sudjelovali učenici petih i osmih razreda Osnovne škole ˝Vladimir Nazor˝ Đakovo.

  Osnovni cilj projekta je bio razvijanje jezičnih, digitalnih i međukulturalnih kompetencija učenika tijekom zajedničkog rada na projektu, ali i poticanje istraživačkog i stvaralačkog duha, poticanje poduzetnosti i kreativnosti učenika te primjena inovativnih metoda rada u samom procesu učenja i poučavanja.

  Projekt je trajao tijekom cijele prošle školske godine i unatoč pandemiji virusa Covid-19 uspješno su realizirane sve planirane aktivnosti projekta. Posebno izazovno i zahtjevno razdoblje rada bilo je tijekom prelaska na online nastavu kada je izostala komunikacija ˝uživo˝ u učionici i sav tijek planiranja, dogovaranja i koordinacije projekta odvijao se putem aplikacija Teams, Viber i Zoom. U vrlo kratkom vremenu i profesorice koordinatorice projekta i učenici su se našli u sasvim novoj i neočekivanoj situaciji te je svakodnevna komunikacija putem digitalnih aplikacija bila ključna kako bi se zadržala motivacija svih za daljnji rad u projektu i odradile sve potrebne aktivnosti.

  I u školskoj godini 2020./2021. Osnovna škola ˝Vladimir Nazor˝ Đakovo nastavlja provedbu eTwinning projekata, ali je daljnji cilj i povezivanje s drugim eTwinning školama u RH i kontinuirani profesionalni razvoj eTwinning projektnog tima u školi.

  Tekst: I.H.M.

  1 komentar

  1. Pingback: Europska oznaka kvalitete projektu The Book of the Four Seasons

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog