Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačka vina pomlađuju vinograde

  S ciljem obnove vinograda tvrtka Đakovačka vina planira do kraja godine iskrčiti dio starih nasada i zasaditi nove.

  Cilj svega je pomladiti vinograde koji su u vlasništvu Đakovačkih vina, radi se o 17 hektara vinograda, a oni koji se mogu javiti za posao krčenja trebaju imati vlastitu mehanizaciju, uz uvjeta da Đakovačkim vinima isporuče 50 posto čitavih stupova s površine koja im je dodijeljena, a ostalo ostaje onome tko će obaviti krčenje, dakle, armatura, 50 posto čitavih stupova, slomljeni stupovi kao i panjevi koji mogu poslužiti za ogrjev”, pojašnjava direktor Vlado Previšić uz napomenu da je krčenje potrebno završiti do 31. prosinca ove godine.

  Plan je, kako kaže direktor,  pomladiti sve stare nasade Đakovačakih vina. 

  Naš plan je pomladiti Đakovačka vina što se tiče vinogradarske proizvodnje, dakle, posaditi nekakvih 150 hektara mladih vinograda pa je stoga potrebno krčenje starih nasada koji su stari i više od 35 godina. Zamijenit ćemo stare sorte graševine, rajnskog rizlinga, ružice i sve ćemo zamijeniti graševinom, nešto ćemo zamijeniti sauvignonom i tramincem” , dodaje direktor Đakovačkih vina.

  Taj posao obnove vinograda počeo je 2018. godine i trajt će do 2025.

  Počeli smo s tim poslom 2018. godine kada je posađeno 43 hektara, u 2020. posađeno je 16 hektara, planiramo u 2021. također 16 hektara posaditi, isto vrijedi i za 2022., 2023, 2024. i 2025. godinu. Do 2025. godine u planu smo pomladiti Đakovačka vina što se tiče vinograda, da postanemo suvremeni i što se tiče obrade jer je evidentno da je nedostatak ljudske ruke generalno u svim vinogradima tako da je potrebno što prije zanoviti vinograde kako bi se mogli strojno obrađivati”, kaže direktor Previšić.

  1 komentar

  1. Pingback: Đakovačka vina pomlađuju vinograde

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog