Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Broj novozaraženih 222, tijekom vikenda pojačane kontrole provedbe mjera

  U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u  posljednja  24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 611 uzoraka od kojih je 222 bilo pozitivno na koronavirus.

  Najviše novoovopozitivnih osoba opet ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima, zatim Đakova, Belišća, Našica i Valpova te općina Čepin, Đurđenovac i Bizovac, odnosno novooboljeli su s područja 62 naselja Osječko-baranjske županije.

  Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 222 osobe oboljele od COVID-19, i to 185 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 39 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenta s tim oboljenjem.

  U zadnja 24 sata u KBC-u Osijek preminule su četiri osobe zaražene koronavirusom, i to tri ženske osobe (iz Meca rođena 1930. godine, iz Širokog Polja rođena 1942. godine te iz Osijeka rođena 1948. godine) i jedna muška osoba iz Đakova, rođena 1936. godine.

  U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.407 osoba.

  Policija je provela 14 provjera osoba u samoizolaciji, i to 12 samoinicijativnih i dvije po dojavi građana. Jedna od dojava je bila točna, a kršenje mjere samoizolacije počinila je osoba iz Osijeka.

  Kako ističe dr. sc. Zeljko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek, i dalje se povećava broj hospitaliziranih oboljelih osoba, kao pacijenata i na respiratoru, pa je popunjenost kapaciteta KBC-a za COVID bolesnike 82 posto. Svakodnevno se pet pacijenata prebacuje iz KBC-a u našičku bolnicu koja je sekundarni COVID-centar za Osječko-baranjsku županiju.

  – Imamo puno prijema oboljelih, ali i otpusta. Od početka epidemije iz bolnice je otpušteno više od 700 hospitaliziranih i liječenih zbog COVID-19. Na žalost, preživljenje pacijenata u respiracijskom centru je 50-60 posto, pa je značajan broj ukupno preminulih upravo od pacijenata koji su liječeni uz pomoć respiratora – rekao je dr. Zubčić nakon danas (27. studenoga 2020. godine) održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

  Županijski stožer CZ danas je dao preporuke da se pojača nadzor nad provođenjem mjera donesenih od strane Nacionalnog stožera, pa će pojačane kontrole tijekom vikenda biti osobito u trgovačkim centrima.

  – Ravnateljstvo civilne zaštite RH dostavilo je određenu količinu odora za potrebe lokalnih stožera koji su uključeni u kontrolu i provedbu mjera. Odore su danas uručene predstavnicima sedam gradova s područja Osječko-baranjske županije, a tijekom vikenda oprema će biti uručena općinskim stožerima civilne zaštite – rekao je pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec.

  1 komentar

  1. Pingback: Broj novozaraženih 222, tijekom vikenda pojačane kontrole provedbe mjera

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog