Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za “Najbolje poduzetničke ideje” 50.000 kuna

  Nastojeći aktivno pridonijeti stvaranju pretpostavki i okruženja stimulativnog za razvoj poduzetništva, Osječko-baranjska županija provodi niz mjera i aktivnosti  koje imaju važnu ulogu u poticanju i razvoju malog i srednjeg poduzetništva.

  Jedan od značajnih projekata poticanja poduzetništva je i projekt “Najbolja poduzetnička ideja”, pokrenut 2006. godine kojemu je cilj poticanje “start-up” poduzetnika, ali i onih osoba koje tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, na stvaranje novih proizvoda, odnosno usluga koji se mogu ponuditi tržištu.

  Danas su potpisani ugovori s tvrtkama koje su prepoznale ovaj projekt i sudjeluju u sufinanciranju nagradnog fonda. Riječ je o Cestingu d.o.o, Hrvatskoj gospodarskoj komori, Kanaanu d.o.o iz Donjeg Miholjca, Osijek-Koteksu d.d. i Vuki d.d. iz Osijeka.

  – 14 godina provodimo ovaj projekt koji nailazi na pozitivan odjek. Tijekom godina nagradili smo brojne poduzetničke ideje na temelju kojih su nastale tvrtke koje danas uspješno rade i zapošljavaju. Zahvaljujem se sponzorima koji podržavaju ovu ideju i time pokazuju društveno odgovorno ponašanje. Nakon odabira najboljih, vjerujem kako će te ideje i zaživjeti no nadam se da će ovaj natječaj brojne mlade ljude koji razmišljaju o ulasku u poduzetničke vode motivirati da to i učine – rekao je župan Ivan Anušić.

  Prema komentarima samih sudionika, dosadašnji natječaji su ispunili svoj osnovni cilj: stvorili su pozitivnu poduzetničku klimu te su bili poticaj kako poduzetnicima početnicima, tako i fizičkim osobama u njihovom nastojanju da budu što uspješniji u svojim poslovnim pothvatima.

  – Jedan broj dosadašnjih dobitnika nagrada za najbolju ideju iskoristio je dobivena sredstva za početak poslovanja i novo zapošljavanje, neki dobitnici su unaprijedili svoju ideju i doveli ju u viši stupanj gotovosti, posebice inovatori, ali su svi oni dobivena sredstva i nagradu iskoristili kao dodatni poticaj u svom daljem radu i napretku – rekla je Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije.

  U dosadašnjih trinaest natječaja ukupni fond nagrada je iznosio 1,2 milijuna kuna, a od tog iznosa Osječko-baranjska županije osigurala je 279.000 kuna. Ukupan broj pristiglih prijava od 2006. do  2019. godine je 699.

  Fond nagrada u natječaju za 2020. godinu iznosi 50.000,00 kuna, od čega je Osječko-baranjska županija osigurala 20.000 kuna.

  Prva nagrada iznosi 12.000 kuna, druga 8.000 kuna, treća 5.000 kuna, te deset nagrada po 2.500 kuna. Natječaj će biti raspisan u petak, 9. listopada, a za prijave će biti otvoren 45 dana.

  1 komentar

  1. Pingback: Za “Najbolje poduzetničke ideje” 50.000 kuna

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog