Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ 18 novopozitivnih, u Đakovštini 8

  U posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 346 uzoraka od kojih je 40 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše, 18 novopozitivnih osoba je iz Osijeka, slijede Đakovo sa četiri i Bilje s dvije osobe, a po jedna novopozitivna osoba dolazi iz čak 16 naselja: Belišće, Donji Miholjac, Brođanci, Čepin, Črnkovci, Donja Motičina, Dopsin, Gat, Lapovci, Podravska Moslavina, Semeljci, Silaš, Sveti Đurađ, Trnava, Viškovci i Vladislavci.

  Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek, kako se navodi u današnjem priopćenju Županijskog stožera civilne zaštite, nalazi se 37 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su pet na respiratoru. Na žalost, jučer je u KBC-u preminuo muškarac iz Osijeka, rođen 1959. godine, koji je uz COVID-19 imao i druga teža oboljenja.

  Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 54 nova kontakta oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 1.177 osoba.

  Policija je u zadnja 24 sata obavila 101 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

  Uz već navedene podatke, prilikom razmatranja aktualne epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije na današnjoj sjednici informiran je da su zbog pozitivnog nalaza na koronavirus jedne djelatnice danas privremeno zatvorene ordinacije fizikalne medicine i radiologije u Domu zdravlja u Valpovu.

  Članovi Stožera posebno upozoravaju da je sve više osoba u samoizolaciji, trenutno 1.177 od kojih su 355 učenici, studenti te djelatnici škola i fakulteta, a od danas sigurno će ih biti još više jer je u obradi veći broj novopozitivnih osoba. Naglašavaju da je izuzetno važno striktno poštovati upute epidemiologa, i to od prijavljivanja kontakata preko prihvaćanja mjere samoizolacije do njenog provođenja. Policija redovito provodi kontrolu osoba u samoizolaciji, međutim – rečeno je – daljnje širenje oboljenja najuspješnije će se spriječiti dosljednom primjenom i odgovornim ponašanjem samih građana.

  Stožer izražava sućut obitelji preminulog građanina.

  1 komentar

  1. Pingback: U OBŽ 18 novopozitivnih, u Đakovštini 8

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog