Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Domu za starije pozitivna četiri korisnika i jedan radnik

  Koronavirus od petka je prisutan i u đakovačkom Domu za starije i nemoćne. Dosad su pozitivna 4 korisnika i jedan djelatnik, doznajemo od ravnateljice Branke Barne.

  “Odmah nakon pojave prvog pozitivnog, a to je bilo u petak, obavljena su testiranja i dosad se taj broj novopozitivnih nije povećavao, odnosno zadržao se na 4 korisnika i jednom djelatniku i nadam se da će tako i ostati”, kaže ravnateljica Barna dodajući da je teško utvrditi kako je virus ušao među korisnike.

  “Od samoga početka vrlo striktno se pridržavamo epidemioloških mjera i dosad smo uspjeli odolijevati, no znali smo da je bilo samo pitanje vremena kada će se i kod nas pojaviti prvi pozitivni, kao što se to dogodilo još ranije u drugim sličnim ustanovama. Život smo prilagodili novim uvjetima, zaraženi korisnici su izolirani, ne dolaze u kontakt s drugima, hrana i sve ono što im treba dostavlja se do soba njima, ali i svim ostalim korisnicima čime se izbjegava konakt”, kaže ravnateljica Barna.

  “Svi korisnici u Domu starije i nemoćne su dobro, nema nikakvih naznaka koje bi upućivale na nove slučajeve, svakodnevno se mjeri temperatura najmanje dva puta dnevno svim korisnicima, dobili su zaštitne maske i to je ono što mi možemo učiniti u ovome trenutku. S obzirom na to da smo u kontaktu s epidemiolozima činimo sve prema njihovima naputcima. Dosad pozitivni slučajevi nemaju nikakve simptome i dobro se osjećaju. Kao ravnateljica ustanove vrlo sam zadovoljna što smo se uspjeli dosad sačuvali od virusa, a za to su zaslužni svi korisnici i djelatnici koji su se pridržavali mjera”, zaključuje ravnateljica Branka Barna.

  1 komentar

  1. Pingback: U Domu za starije pozitivna četiri korisnika i jedan radnik

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog