Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U đakovačkim srednjim školama od sutra nastava na daljinu

  Zbog pogoršane epidemiološke situacije Županijski stožer civilne zaštite donio je preporuku da se od sutra nastava u đakovačkim srednjim školama odvija na daljinu.

  U posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Županijskog zavoda za javno zdravstvo obrađeno je ukupno 345 uzoraka od kojih su čak 35 bili pozitivni na koronavirus.

  Po mjestima stanovanja novopozitivne osobe žive u 14 naselja, odnosno 12 osoba ima boravitše na širem području grada Osijeka, 10 Đakova, tri Donjeg Miholjca, po dvije osobe su s područja Valpova i Općine Satnica Đakovačka, a po jedna novopozitivna osoba je s područja općina Bilje, Gorjani, Drenje, Darda, Trnava i Vladislavci.

  Na liječenju u KBC-u Osijeku nalazi se 27 pacijenata oboljelih od Covida 19, što je povećanje za sedam u odnosu na prethodni dan. Četiri pacijenta su na respiratoru.

  Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 85 novih kaontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području OBŽ u samoizolaciji nalazi 568 osoba.

  Policija je obavila 45 samoinicijativnih provjera i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

  Članovi Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije razmatrali su aktualnu epidemiološku situaciju. Rečeno je da epidemiološka služba promptno reagira na svaki slučaj pojave, odnosno otkrivanja pozitivnih osoba, od kojih su značajan broj asimptomatski slučajevi.

  Naglašeno je da na području županije za sada nema klasičnih žarišta s većim brojem oboljelih, no uslijed mobilnosti građana očita je raširenost virusa na više lokacija, konkretno danas na 14.

  Stožer stoga ponovno poziva sve građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje propisanih edpidemioloških mjera što je istovremeno najbolja osobna zaštita i model sprječavanja širenja virusa na druge osobe.

  S obzriom na trenutnu situaciju, prema prijedlogu nadlženog epidemiologa, Županijskio stožer civilne zaštite jučer je izdao preporuku da se ograniče posjeti korisnicima domova za starije i nemoćne osobe u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru u trajanju od 14 dana.

  Stožer je danas dao i preporuku ravnatljima tri srednje škole u Đakovu da od sutra nastavu organiziraju na daljinu.

  Naime, u jednoj školi ima šest pozitivnih i 45 učenika u samopizolaciji, odnosno dva razreda odjeljenja, u drugoj je pet pozitivnih i 48 učenika u samoizolaciji, također dva razredna odjeljena, dok je u trećoj školi jedan učenik pozitivina, a 24 u samoizolaciji. Zaključeno je stoga da je najbolje rješenje privremeno organiziranje nastave po Modelu C, odnosno na daljinu u naredna dva tjedna, navodi se u današnjem priopćenju Županijskog stožera civilne zaštite.

  1 komentar

  1. Pingback: U đakovačkim srednjim školama od sutra nastava na daljinu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog