Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Lagator: “Situacija nije alarmantna”

  S obzirom na povećani broj novozaraženih koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji, a među kojima je 15 osoba s područja Đakovštine, za komentar novonastale epidemiološke situacije zamolili smo načelnika Županijskog stožera civilne zaštite dožupana Petra Lagatora koji je naglasio da novonastala situacija ne bi trebala zabrinuti sugrađane.

  – Prisjetit ćemo se se posljednje ozbiljnije epidemiološke situacije u OBŽ koja je upravo bila krajem lipnja u Đakovu i, evo, od tada pa do danas ovo je u dnevnom praćenju najveći porast covid pozitivnih u posljednja 24 sata. Situacija je tri mjeseca i više bila izuzetno dobra uz pridržavanje svih mjera, prije svega od naših sugrađana, bez obzira bile one lakše ili teže podnošljive u primjeni i na tome im se posebno zahvaljujemo. Došlo je do ovog naglog porasta u protekla 24 sata i mi smo analizom utvrdili 35 novopozitivnih. Ono što epidemiolozi smatraju olakšavajućom okolnosti je da prema prikupljenim podacima na terenu, među svih 35 pozitivnih, ne postoji uzročno posljedična veza, odnosno nemamo novo žarište na području OBŽ, bez obzira radilo se to o bilo kakvom javnom društvenom ili nekakvom drugom okupljanju -, pojašnjava dožupan Lagator pozivajući i dalje na izbjegavanje većih okupljanja.

  Najavljuje da će se analiza podataka nastaviti i dalje te da je cilj pohvatati sve kontakte i pratiti što će se s njima događati u sljedećih nekoliko dana.

  – Što se tiče dodatno situacije na području grada Đakova, nešto veći broj pozitivnih, a koji, opet ću reći, nije alarmantan, pojavio se u sustavu srednjeg obrazovanja, u sve tri đakovačke srednje škole. Pošto su one u organizacijskom smislu povezane i smještene jedna uz drugu, vjerojatno je komunikacija izvannastvnog procesa dovela do toga da se u nekoliko razreda pojavilo dosada u testiranju 12 pozitivnih učenika. Što se tiče nastavnog i nenastavnog osoblja nemamo novopozitivnih, ali razredi u kojima su detektirani covid pozitivni učenici su preporukom epidemiologa stavljeni u samoizolaciju. E, sada, zbog održavanja nastave i zbog jednostavnijeg procesa, da ne održavamo nastavu posebno za one koji su kod kuće, a posebno za one koji su u školi i da budemo sigurni da ta sadašnja situacija neće otići u neželjenom smjeru, u dogovoru s ravnateljima škola epidemiolog je preporučio da se u sljedećih 14 dana primijeni C model nastave na daljinu – , izjavio je za naš Radio načelnik Županijskog stožera civilne zaštite dožupan Petar Lagator.

  Foto:GS

  1 komentar

  1. Pingback: Lagator: “Situacija nije alarmantna”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog