Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga Svjetlost kroz projekt “U potrebi zajedno” skrbi za 107 korisnika

  Projektom „U potrebi zajedno” Socijalno humanitarna udruga Svjetlost nastavlja drugu fazu programa Zaželi, kojim je, kako je na uvodnoj konferenciji istaknula predsjednica i voditeljica Ivka Piplica, od 18. lipnja ove godine zaposleno 15 žena iz teže zapošljive skupine.

  Broj korisnika se od početnih 90 popeo na 107 među kojima je sedamdesetak samačkih domaćinstava, 14 invalida, više je ženskih korisnika, 86, nego muških”, naglasila je voditeljica Piplica.

  Vrijednost projekta je milijun i 392 tisuće kuna, financira se iz Europskog socijalnog fonda, a trajanje je 14 mjeseci, odnosno 12 za žene zaposlenice, s tim da se mjesečno isporučuju i higijenske potrepštine, a predviđena je i edukacija žena”, dodala je voditeljica projekta.

  Korisnici projekta, kako su na uvodnoj konferenciji posvjedočili Josip Uzelac i Luca Peran, izuzetno su zadovoljni.

  Kroz ovaj projekt privremeno zaposlenje našla je i pedesettrogodišnja Zlatica Radonić koja je naglasila da je zadovoljna što je dio projekta i što radi posao koji je, kako je rekla, voli i koji je usrećuje.

  Imam sedam korisnika koje obilazim svakodnevno, dajem im podršku, odnosno pomoć u kući, družimo se, čistimo i pjevamo, i onda opet jedva čekamo da se sutra opet vidimo”, sublimirala je svoj posao u ovom projektu Zlatica Radonić posebno istaknuvši tu socijalnu dimenziju, odnosno druženje s osamljenim osobama obuhvaćenim ovim projektom.

  1 komentar

  1. Pingback: Udruga Svjetlost kroz projekt “U potrebi zajedno” skrbi za 107 korisnika

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog