Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Tražimo preuzimanje odgovornosti ministara koji su posjećivali klub Dragana Kovačevića”

  Povodom aktualnih događanja oglasila se udruga Glas poduzetnika. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

  “Zbog sumnje da su posjećivali klub Dragana Kovačevića, sada osumnjičenika u velikoj korupcijskoj aferi, za vrijeme trajanja mjera koje su zatvorile mnoge ugostiteljske objekte od 19. ožujka do 11. svibnja, UGP smatra kako bi svi ministri, pomoćnici i državni tajnici koji su posjećivali klub trebali podnijeti ostavke!

  Pitamo se, kako je moguće, dok su se svi građani pridržavali mjera, a sankcionirani su bili oni koji nisu, da ih državni dužnosnici svjesno krše?

  Upravo su dužnosnici oni koji moraju biti primjer, a ovdje su pokazali suprotno – pokazali su da ono što vrijedi za sve građane Republike Hrvatske, ne vrijedi i za njih.

  Smatramo kako je njihova odgovornost sljedeća:

  1. Svjesno kršenje propisanih mjera;

  2. Neprijavljivanje kršenja propisanih mjera kojima su svjedočili;

  3. Licemjerje i dvostruka pravila zbog kažnjavanja ugostiteljskih objekata bez razloga, dok oni osobno krše pravila.

  Naši poslovi su bili zatvoreni, svi smo pretrpjeli velike udarce, ali smo slušali autoritet Stožera civilne zaštite kako bismo spasili živote. Ako se svaki građanin i poduzetnik ponaša odgovorno, onda i svaki dužnosnik mora pokazati barem jednaku razinu odgovornosti za vlastite postupke. Ne govoreći o pojedincima, smatramo kako oni koji su boravili u navedenom klubu za vrijeme lock-downu trebaju postupiti odgovorno i moralno. Dvostrukih kriterija ne smije biti!

  Kada vidim ove priče o neregistriranom klubu u kojem se političari i “kontroverzni” poduzetnici druže i u kojem je brojač novca, kada vidim priče o autu u kojem je milijun eura gotovine, imam osjećaj da gledam Narcose na Netflixu, a ne stvarne događaje u Republici Hrvatskoj. Očigledno je da na žalost postoje dvije vrste građana ove države – oni koji poštuju zakone i oni drugi kojima je očigledno sve dozvoljeno. Političari moraju biti odgovorni za svoje ponašanje kao što je svatko od nas odgovoran te je zbog toga nužno da svatko tko je bio u “klubu” u vrijeme lockdowna da ostavku i bude razriješen dužnosti. – rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

  Pitali smo i naše članove, njih gotovo 13 000, misle li da dužnosnici koji su kršili propise dolazeći u klub, moraju podnijeti ostavku? Njih čak 95 % misli kako trebaju.

  Za kraj, dodajmo kako ćemo tražiti pokretanje istrage o svim ilegalnim i neprijavljenim radnjama kluba. Uključujući točenje pića bez dozvole, neplaćanje PDV-a, neplaćanja ZAMP-a, upitne Minimalne tehničke uvjete i svega ostaloga, od početka „funkcioniranja“ ovog ”kluba”.

  Ovo što se dogodilo je skandalozno i ne smije se ponoviti! Krajnje je vrijeme da dužnosnici postanu svjesni svoje odgovornosti!

  ***

  Inicijativa GLAS PODUZETNIKA pokrenuta je kao samoorganizacija građana, mahom malih poduzetnika, a nakon objave prvog paketa gospodarskih mjera Vlade RH koje su pokretači ocijenili nedostatnima. Budući da je u manje od 15 dana okupio više od 100.000 poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika privatnog sektora te privukao veliku medijsku pozornost svojim beskompromisnim zahtjevima i istupima, GLAS PODUZETNIKA se pozicionirao kao relevantan čimbenik u javnim raspravama vezanim za određivanje novog gospodarskog smjera Hrvatske. Isto je potvrdila i Vlada RH koja je, unutar drugog paketa gospodarskih mjera, usvojila neke od prijedloga inicijative te time potvrdila njezin neosporan utjecaj. Na zahtjev članova inicijative, osnovana je Udruga GLAS PODUZETNIKA koja je od osnivanja prikupila više od 12.000 članova, a Udrugu podržava preko 200.000 građana Hrvatske.”

  1 komentar

  1. Pingback: “Tražimo preuzimanje odgovornosti ministara koji su posjećivali klub Dragana Kovačevića”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog