Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ekonomska škola u projektu “Biosigurnost i biozaštita”

  Ekonomska škola Braća Radić uključila se u pilot – projekt Biosigurnost i biozaštita u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj u kojem sudjeluje 110 škola.

  S obzirom na novonastalu situaciju izbijanja pandemije virusa SARS-CoV-2 uočena je važnost dodatne edukacije učenika, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika  o navedenom problemu. Glavni poticaj za pokretanje ovog projekta, kako bi se u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj uvelo poučavanje o sadržajima vezanim uz biosigurnost i biozaštitu je važnost promicanja vrijednosti očuvanja ljudskog zdravlja i prevencije zaraznih bolesti. 

  Nositelji projekta su: Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s Osnovnom školom Vijenac, Osijek.

  Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Alemka Markotić, a u Ekonomskoj školi projekt će se provoditi u sklopu fakultativne nastave biologije za više razrede u trajanju od 35 sati godišnje pod voditeljstvom profesorice Brankice Radonić.

  Učenici iz trenutno 110 uključenih škola zajedno sa svojim učiteljima – mentorima, putem digitalne platforme, obrađivat će sadržaje i savladavati planirane ishode koji se nalaze u sklopu Kurikuluma  izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita. Na kraju nastavne godine planirano je natjecanje  u stečenim  vještinama te prezentacija rezultata istraživačkih radova i postera.

  1 komentar

  1. Pingback: Ekonomska škola u projektu “Biosigurnost i biozaštita”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog