Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Bez uobičajene vreve i školskog zvona počela nova školska godina; “Da ja odlučujem, ne bih pustila djecu u školu”

  Bez uobičajene vreve, zvuka školskog zvona i galame počela je danas nova školska godina.

  Tako je bilo nešto prije osam sati i ispred zgrade razredne nastave Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić” gdje smo zatekli tek nekoliko prvašića; Antu, Jakova i Laru, koji su u pratnji roditelja čekali da ih učiteljice uvedu u razred. Pomalo uplašena pogleda, spremno odgovaraju gdje su došli i da imaju masku u torbi.

  Bilo je jutros nervoze, ali više kod nas roditelja nego kod njih”, odgovara nam majka jednog prvašića ističući da podržava početak školske godine jer je, kako kaže, „bolje da su djeca zajedno, da se što više druže jer je zdravije za djecu da su u društvu”. Druga majka dodaje da je online nastava bila prenaporna.

  No, ima i drugačijih razmišljanja.

  Početak ove školske godine specifičan je zbog uvjeta u kojima se nalazimo, zbog korone, naravno. Oprezni smo, svje je neizvjesno, nepoznato većini, čak i stručnjacima, i pomalo je prisutan i strah i nelagoda. Da ja odlučujem  bila bi online nastava, ja ne bih pustila djecu u školu, ne bih ih izlagala riziku i čekala hoće li se pojaviti ili neće”, kaže jedna baka koja je dopratila svog unuka u školu.

  U osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić ispunjeni su svi uvjeti koje je propisalo Ministarstvno znanosti i obrazovanja na prijedlog epidmiologa, kaže ranvatelj Ante Andabak.

  Otvorili smo ova dva ulaza, pazimo na to da učenici ne ulaze u isto vrijeme u školu, učenici kad uđu u zgradu prelaze preko dezinfekcijske barijere, odlaze do toaleta i preru ruke sapunom i vodom i ulaze u učionice sa svojim učiteljicama i cijelo vrijeme su u svojim učionicama. Ista priča s ulaskom i nemiješanjem skupina vrijedi kod izlaska iz zgrade”, kaže ravnatelj Andabak podsjećajući na iskustvo mješovite nastave iz svibnja ove godine.

  Sve ono što je napisano u uputama smo prilagodili koliko god smo mogli uvjetima rada u školi, maske smo naručili iako Goranova škola u predmetnoj nastavi ispunjava prostorne preduvjete za razmak učenika od metar i pol tako da učenici predmetne nastave ne moraju nositi maske”, kaže ravnatelj ističući također da su učenici predmetne nastave Goranove škole ove školske godine ušli u potpuno obnovljenu zgradu.

  Većina škola, odnosno 90% osnovnih škola s područja Osejčko-baranjske županije odlučilo se za model A koji znači nastavu u školskim klupama, dok se kod srednjih škola 78% odlučilo za redovitu nastavu. Svega nekoliko škola kombinirat će offline i online nastavu, a ni jedna se škola nije odlučila za model C koji se odnosi na isključivu online nastavu.

  Svim su školama osigurana sredstva za rad prema epidemiološkim preporukama, odnosno maske, dezinficijensi te toplomjeri za mjerenje tjelesne temperature.

  Podsjećamo, jučer nije bilo novozaraženih na području Đakovštine, a u Osječko-baranjskoj županiji ukupno je bilo troje novopozitivnih.

  omentara

  1. Pingback: Bez uobičajene vreve i školskog zvona počela nova školska godina; “Da ja odlučujem, ne bih pustila djecu u školu”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog