Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Na Svjetski dan komaraca simpozij “Zajedno i odgovorno protiv komaraca”

  Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Odjel za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i ove godine organizatori su simpozija “Zajedno i odgovorno protiv komaraca”.

  Simpozij se održava online danas na Svjetski dan komaraca kojim se obilježava u spomen otkrića engleskog doktora Ronalda Rossa, koji je 1897. utvrdio kako su ženke komarca Anopheles vektor za parazita iz roda Plasmodium, odgovornim za bolest malariju te ga prenose među ljudima.

  Osnovna svrha održavanja simpozija je u okupljanju stručnjaka iz prakse, znanosti, vladinih institucija, zdravstvenih ustanova radi razmjene saznanja i iskustava o implementiranju programa kontrole komaraca u praksu i javnozdravstvenom značenju komaraca.

  Razmjena iskustava, znanja, informiranje i edukacija samo su neke od brojnih aktivnosti u kompleksnom sustavu kontrole komaraca koja su usmjerene prema čelništvu i upravnim službama jedinica regionalne i lokalne samouprave, javnozdravstvenim djelatnicima i stanovništvu.

  1 komentar

  1. Pingback: Na Svjetski dan komaraca simpozij “Zajedno i odgovorno protiv komaraca”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog