Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 50 godina Matice hrvatske u Đakovu

  Ogranak Matice hrvatske  Đakovo ove godine obilježava 50 godina djelovanja i 30 godina obnavljanja svoga rada, a tim povodom pripremljen je raznolik program koji obuhvaća različita događanja, izdavačku djelatnost, izložbe, koncerte i druge sadržaje. 

  Tako će u petak, kako doznajemo od potpredsjednika Hrvoja Miletića, u sklopu ciklusa „Đakovačke kulturne tribine” u Rock baru King s početkom u 19:30 biti predstavljena knjiga „Janko Tombor – Književnik i političar”, o kojoj će govoriti povjesničari: Stanko Andrić, Branko Ostajmer i Marijan Šabić. Poslije toga je koncert đakovačke grupe No Hurry Brigade.

  Planiramo još književnih tribina ove jeseni, izlaze nam i knjige, jednu smo već predstavili s Marijom Kladarićem, a najesen nam izlazi i Zbornik Matice hrvatske Ogranak Đakovo kojim ćemo predstaviti tih 50 godina rada i djelovanja, a on će biti književni, povijesni i pregledni”, pojasnio je Miletić.

  Ogranak Matice hrvatske u Đakovu je ostavio već dosad zamjetan trag, a pokrenuo je i Đakovačke susrete hrvatskih književnih kritičara koji traju već treće desetljeće, podsjeća potpredsjednik Miletić najavljujući još intenzivniji rad na podučju kulture, umjetnosti i podizanju nacionalne svijesti.

  Prije 50 godina prvi predsjednik je bio pokojni odvjetnik Milan Jurić, čiji sin i unuk nastavljaju dovjetničku djelatnost, drugi predsjednik je bio Marinko Zirdum, a treći je sada profesor Vlado Filić. U mnogome se taj rad promijenio, nadogradio. Primjerice, sada imamo facebook stranicu, internet web portal…, mnoštvo izdanja, prije je bila jedna knjiga ili dvije godišnje, a sada desetak. Imamo i sve više članstva, javljaju nam se ljudi, s nekim početnih pet, šest sada nam je članstvo na tridesetak, anadam se da će ove jeseni biti i više. Naše tribine se prate, sada na zadnjoj je bilo pedesetak ljudi, poslije smo imali i koncert, nastojimo da to bude multimedijalno, uz književnu riječi koncerti, tu su i izložbe, imali smo film „Adam” našegredatelja Marija Šuline, dakle, ta djelatnost se multiplicirai nastojimo što više toga pokazati”, zaključuje Miletić najavljujući još intenzivniji rad na području izdavačke djelatnosti, književnih, kulturnih tribina.

  Tražimo novi prostor u gradu gdje bi mogli aktivnije djelovati, uglavnom rad na kulturi, umjetnosti i nacionalnom što želimo podići na višu razinu”, poručjuje potpredsjednik đakovačkog Ogranka Matice hrvatske Hrvoje Miletić.

  1 komentar

  1. Pingback: 50 godina Matice hrvatske u Đakovu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog