Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Važno je zadržati tradiciju proizvodnje i prerade mlijeka u Slavoniji i Baranji

    U Ministarstvu poljoprivrede jučer je održan prvi sastanak s ciljem iznalaženja rješenja za očuvanje radnih mjesta i proizvodnje Megglea u Osijeku. Tvrtka Meggle će do kraja ove godine raditi u Osijeku, otkupljivati mlijeko od kooperanata i isplaćivati plaće svojim djelatnicima. Iako su ostale tvrtke iz mljekarskog sektora spremne preuzeti otkup mlijeka, a mi nastavljamo pregovarati sa zainteresiranim poslovnim subjektima koji su spremni preuzeti i proizvodnju i otkup jer nam je važno uz kooperante, zadržati i svako od 160 radnih mjesta i sačuvati tradiciju mljekarske industrije u Slavoniji i Baranji.
    Na sastanku na kojem su uz ministricu poljoprivrede Mariju Vučković i njene suradnike sudjelovali župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Uprave Meggle Hrvatska Marjan Vučak te drugi predstavnici tvrtki iz mljekarskog sektora, kao i udruženja mljekara.
    Cilj sastanka bio je pobliže se upoznati s najavom tvrtke Meggle o gašenju proizvodnje u osječkoj tvornici čime će 160 zaposlenih ostati bez radnih mjesta.

    Kada je Meggle prije nekoliko dana najavio zatvaranje tvornice, župan Anušić hitnim se dopisom obratio upravi tvrtke u Njemačkoj ističući kako želi dijalog kako bi se pronašlo rješenje za 160 ranih mjesta Slavonaca i Baranjaca. Na objavu Megglea reagirala je i ministrica Poljoprivrede Marija Vučković sazivajući današnji sastanak.
    – Razgovarali smo o 280 kooperanata koji nisu ugroženi, imamo jamstva mljekarske industrije da će se otkup nastaviti. Učinit ćemo sve da se tradicija proizvodnje mlijeka u Slavoniji nastavi. Zato smo razgovarali o problemima u mljekarskoj industriji, inicijativama koje ćemo poduzeti i situacijama u kojima ćemo se naći tijekom sljedećih mjeseci – poručila je poslije sastanka ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

    Odluka o odlasku iz Osijeka za Meggle je konačna, no nakon sastanka, kako je rekao predsjednik Uprave Meggle Hrvatska, spremni su i za prodaju mljekare.
    – Farmeri i tvrtka Meggle nastavit će raditi i nakon nas i imati sigurnog otkupljivača. Što se tiče odluke tvrtke, ona je konačna i poslovna. Žao nam je što smo morali donijeti takvu odluku – rekao je Vučak.

    Za Meggle Hrvatska svakako bi bilo bolje rješenje preuzimanje Industrije mlijeka i mliječnih proizvoda Meggle od strane neke od tvrtki iz mljekarske industrije jer bi time spasili radna mjesta. Također je važno, istaknuo je župan Anušić, zadržati tradiciju proizvodnje i prerade mlijeka u Slavoniji i Baranji.
    – Kooperanti su sigurni, njihovo bi mlijeko otkupile druge tvrtke, no nama je prioritet zadržati radna mjesta. Danas smo na sastanku u ministarstvu dobili više informacija te nastavljamo tražiti rješenje da u Osječko-baranjskoj županiji ostane i proizvodnja i prerada mlijeka. Svako nam je radno mjesto važno, a važno nam je zadržati i više od 70 godina dugu tradiciju koju je kod nas započela Mliječna industrija MIA i kasnije Meggle – rekao je Anušić.

    Foto: Arhiva RĐ

    1 komentar

    1. Pingback: Važno je zadržati tradiciju proizvodnje i prerade mlijeka u Slavoniji i Baranji

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog