Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ 50 novozaraženih

  U Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata evidentirano je 50 novozaraženih koronavirusom od kojih je 42 s područja Đakova, istaknuo je na konferenciji za novinare Goran Ivanović, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite.
  “Ovih 50 novozaraženih je dosad najveći broj novozaraženih, 42 osobe su s područja Đakova, 4 iz Osijeka, po jedna osoba je iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca. Ovih 42 iz Đakova riječ je o kontroliranom dijelu ove đakovačke priče i tu ću se posebno obratiti vama medijima da nam pomognete u tome. Časne sestre ne prenose zarazu u Đakovu, to je vrlo, vrlo bitno. Znači, časne sestre su već više od mjesec dana u tzv. vlastitoj karanteni i samoizolaciji i one ne prenose zarazu diljem Osječko-baranjske županije, pogotovo ne grada Đakova iako od ovog broja zaraženih najveći dio otpada na njih. Ta stigmatizacija časnih sestara nije potrebna nikome, pogotovo ne njima, one već imaju svoju katarzu koju prolaze ovih mjesec dana. Prema tome, one su u vlastitoj karanteni i tu nemamo nikakvih problema i to je jednostavno i logično da se događa u tom zatvorenom krugu”, pojasnio je načelnik Ivanović najavivši od ponedjeljka stupanje na snagu novih mjera koje je donio Nacionalni stožer.
  Na ptianje novinara i dr. Tomislav Dijanić je pojasnio situaciju oko časnih sestara u đakovačkom samostanu istaknuvši da one ne izlaze vani i da se time zaraza drži pod kontrolom. „Od 185 časnih sestara oko 130 ih je dosad zaraženo”, kazao je dr. Dijanić dodavši da je ukupno u Đakovu zaražena 241 osoba.

  1 komentar

  1. Pingback: U OBŽ 50 novozaraženih

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog