Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tijekom vikenda 37 alkoholiziranih vozača, rekorder biciklist iz Osijeka

  U vremenu od 10. do 12. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 37 vozača; 33 vozača osobnih automobila, 2 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač motocikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
  Osim alkohola evidentirana su još 302 prekršaja od čega 129 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 44 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 22 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 9 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 95 ostalih prekršaja.
  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 11. srpnja oko ponoći u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen 51-godinšnji biciklist kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,81 grama po kilogramu.
  U subotu, 11. srpnja, u 10,25 sati, u Vladislavcima dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač, 31-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Obavljenim alotestiranjem utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu te je uhićen. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.
  U subotu, 11. srpnja, u 19,50 sati u Dardi, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 26-godišnji hrvatski državljanin iz Novog Čeminca. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Upravljao je uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,96 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  Foto:Ilustracija

  1 komentar

  1. Pingback: Tijekom vikenda 37 alkoholiziranih vozača, rekorder biciklist iz Osijeka

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog