Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Đakovački Dom zdravlja od danas pripojen osječkom Domu zdravlja

    Đakovački Dom zdravlja od danas formalno više ne postoji kao samostalna ustanova jer se pripaja osječkom Domu zdravlja i zajedno sa domom zdravlja iz Valpova, Donjeg Miholjca, Našica i Belog Manastira čini novu ustanovu – Dom zdravlja Osječko-baranjske županije čiji ravnatelj je Mato Lukić, dosadašnji ravnatelj Doma zdravlja Osijek.

    Ja bih to rekao malo drugačije, Dom zdravlja u Đakovu i dalje postoji jer pripajanjem pet domova zdravlja Domu zdravlja Osijek i sa današnjim danom osnivanjem nove ustanove – Dom zdralja Osječko-baranjske županije, dobivamo jednu ustanovu na području cijele Županije, a do sada je bio slučaj da je to šest ustanova. Dakle, Dom zdravlja Đakovo, kao i do sada, pruža sve usluge koje je pružao do sada za naše i vaše sugrađane grada Đakova, ništa se ne mijenja glede njihovih ordinacija i njihovih doktora obiteljske medicine i dentalne medicine i svih usluga koje je Dom zdravlja Đakovo do sada imao”, pojasnio je Lukić.

    Provedba je to ranije odluke Županisjke skupštine, a o razlizima pripajanja ravnatelj Lukić kaže:

    Sami razlozi spajanja su objedinjena uprava,. Do sada smo, kao što sam rekao, imali šest uprava, a sada će biti jedna uprava. Promjenom Zakona o zdravstvenoj zaštiti prošle godine, evo, u jednom dijelu je i sam Zakon u nepovoljan položaj stavio domove zdravlja, što znači da je dio ordinacija prešaio u privatnu praksu koji su do tada bili u sklopu doma zdravlja i samim time stavio u nepovoljan položaj i neizvjesnu budućnost. Ovime činimo znatne uštede, ako kažemo samo da od šest uprava nastaje jedna uprava, onda nam je jasno da su benefiti veliki, a i ostale stvari koje nam dolaze, ravnomjerna raspodjela sredstava za sve domove zdravlja na području cijele OBŽ”, dodaje ravnatelj Lukić.

    Otkaza neće biti, najavljuje ravnatelj osječkog Doma zdravlja koji ostaje na funkciji ravnatelja novoformirane zdravstvene ustanove.

    Otkaza neće biti, viškova neće biti, nitko ostati bez posla neće, radit će i dalje. Dio preraspodjele, što se tiče nezdravstvenog osoblja će se u narednim mjesecima dogoditi, ali što se tiče usluge i zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika nitko neće ostati bez posla, a to je i bio jedan od uvjeta da sve ljude zadržimo na svojim radnim mjestima. Pravno je odrađeno da su se ostali domovi zdravlja pripojili Domu zdravlja Osijek, a trenutno sam ja ravnatelj i tako će , za sada, i ostati”, kaže Lukić.

    Tijekom procesa pripajanja ovih domova zdravlja osječkom Domu zdravlja nije bilo nikakvih otpora niti problema, zaključuje ravnatelj Lukić.

    Ne, pa evo, isključivo, znate, bilo što da se mijenja ljudi ne vole neizvjesnosti, ne vole nekakve promjene, međutim, mi smo na vrijeme nastojali objasniti ljudima da se u principu, što je najvažnije, pacijentima ništa neće promijeniti, a samim time i ovo što smo spomenuli, zaposlenicima domova zdravlja”, konstatirao je ravnatelj novoformirane zdravstvene ustavnove – Doma zdravlja Osječko-baranjske županije.

    omentara

    1. Pingback: Đakovački Dom zdravlja od danas pripojen osječkom Domu zdravlja

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog