Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • U karanteni i samoizolaciji ima i svećenika

    Tijekom poslijepodneva samostan Milosrdnih sestara svetog Križa, u kojem se pojavio koronavirus,  posjetili su predstavnici Županijskog zavoda za javno zdravstvo, Kliničkog boliničkog centra i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

    „Sve je pod nadzorom”, kratko je po izlasku iz samostana izjavio dr. Karlo Kožul.

    „Evo što možemo reći, sve je pod nadzorom, uzeti su uzorci, ljudi koji su trebali bit stavljeni u izolaciju u izolaciji su, sve je pod kontrolom Zavoda za javno zdravstvo i KBC-a Osijek i zato za nikoga neće biti opasnosti, kao što smo dosad sve stavili pod nadzor tako ćemo staviti i ovo”, rekao je dr. Kožul „Ja bih htio kazati jedno veliko iskreno hvala za skrb Zavodu za javno zdravstvo i KBC-u Osijek koji su od jučer kada se otkrilo da je deset sestara pozitivno odmah s nama stupili u kontakt i mi smo, a hvala Bogu pa smo i u mogućnosti, poduzeli sve mjere koje je potrebno i danas su došli ovamo uzeti briseve svim sestrama, svima koji su bili u kontaktu sa zaraženim sestrama. Napravili smo da su neki u potpunoj karanteni, neki su u samoizolaciji i mislim da je sve poduzeto da se sada ne bi trebalo dalje širiti”, izjavio je nakon posjete samostanu đakvoačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

    U zajednici sestara je oko 140 njih, a među njima je dosta starih sestara, kazao je nadbiskup Hranić.

    „Ono što je malo izvanredno to je da sestre tu imaju 30 do 40 sestara na duhovnim vježbama koje su došle iz različitih njihovih zajednica jer sestre imaju kuće po čitavoj Hrvatskoj pa su tako došle i te sestre s Kosova, ali ja još ne znam jesu li oni utvrdili koji je nulti pacijent”, rekao je nadbiskup Hranić.

    U samoizolaciji je i nekoliko svećenika, potvrdio je.

    „Ima onih koji su bili u kontaktu i imamo dvojicu koji su u potpunoj karanteni, onda ima u samoizolaciji koji se nikud ne kreću, a mi ostali nismo bili u kontaktu. Tu su sestre testirali, a sada idu tamo sve testirati tako da će danas svi biti testirani tijekom dana i zato sam zahvalan doista Zavodu za javno zdravastvo i KBC-u koji su nam osigurali da sve te osobe mogu biti testirane”, izjavio je nadbiskup Hranić naglasivši da nema bojazni za djecu iz vrtića jer je bio vikend.

    bty

    bty

    bty

    1 komentar

    1. Pingback: U karanteni i samoizolaciji ima i svećenika

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog