Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tvrtka Hemco ulazi u NATO obitelj vojne industrije

  Tvrtki Hemco d.o.o. danas je uručen NATO cerifikat AQAP 2110:2016 za proizvodnju zaštitne opreme, borbenih te službenih odora, a odnosi se na procese projektiranja, razvoja i proizvodnje.

  Riječ je o NATO certifikatu koji upućuje na već implementiranu normu ISO 9001 za sustav upravljanja kvalitetom, koju Hemco posjeduje dugi niz godina.

  Vlasniku tvrtke Hemco Slobodanu Mihalju certifikat je uručio Roman Mikulić, pomoćnik ministra obrane koji je tom prigodom izjavio da ovim certifikatom tvrtka Hemco ulazi u NATO obitelj vojne industrije.

  Rekao je da je tvrtka Hemco peta hrvatska tvrtka koja ima ovaj NATO standard.

  „Sve tvrtke koje opremaju Hrvatsku vojsku su visokokvalitetne tvrtke jer vojni proizvodi podliježu izuzetno visokoj kvaliteti i mi tražimo da ti proizvodi budu na svjetskom nivou kako bi hrvatske Oružane snage bile opremljene kvalitetnom i zadovoljavajućom opremom. Danas dodjeljujemo AQAP cerfifikat, to je NATO certifikat kvalitete izvrsnosti tvrtki Hemco i time tvrtka Hemco ulazi u NATO obitelj vojne industrije. Kao što se Hrvatska vojska oprema proizvodima tvrtke Hemco, ja se nadam da ćemo u budućnosti biti dobar reprezenter proizvoda naše hrvatske tvrtke Hemco i našim partnerima u NATO savezu i u EU”, izjavio je pomoćnik ministra obrane Roman Mikulić.

  Tvrtka Hemco, kako je rekao, prva je reagirala i na ovu situaciju oko koronavirusa pa je počela proizvoditi i zaštitne maske za Hrvatsku vojsku.

  Ishođenje NATO cerifikata AQAP značajan je korak za tvrtku Hemco jer omogućuje da se tvrtka može javljati na NATO natječaje, priznaje vlasnik Slobodan Mihalj.

  „S obzirom na dugogodišnju suradnju i iskustvo, Hemco je prepoznao svoje mogućnosti i želju za izlaskom na inozemno tržište NATO zemalja u kojima je jedan od osnovnih preduvjeta AQAP certifikat te smo iznimno ponosni što smo nakon implementacije svih zahtjeva jedini proizvođač radne i zaštitne odjeće u Hrvatskoj i regiji osigurali certifikaciju koja je provedena prema zahtjevima norme AQAP 2110”, kaže Mihalj.

  „Tvrtka Hecmo dugogodišnji je dobavljač Ministarstva obrane RH te trenutno imamo ugovorene i proizvodimo komplete borbenih odora, službene i svečane jakne za časnike i časnice, službene i svečane košulje, odjeću za zrakoplovno tehničko osoblje, negorive kombinezone za potrebe pripadnika OS RH, vatrogasna odijela i kombinezone za gašenje požara, negorivo donje rublje, odjeću za hitni medicinski tim te brojne druge proizvode”, ističe Mihalj.

  Udio proizvodnje za vojsku nije velik, ali je značajan za tvrtku Hemco jer se s Ministarstvom obrane sudjeluje u razvoju pojedinih proizvoda koji se kasnije rade za druge industrije, pojašanjava Mihalj.

  Tvrtka Hemco, kako ističe Slobodan Mihalj, ulaže sedam milijuna kuna u proširenje i poboljašanje svojih proizvodnih kapaciteta i skladišne prostore i ta je investicija pri kraju, a ranije realiziranim investicijama osigurana je potpuna energetska neovisnost.

  Istodobno se, kako navodi, radi i na standardu radnika, a prosječan plaća je, kako tvrdi Mihalj, nešto veća u odnosu na tekstilnu industriju, a to povećanje u zdanje dvije godine iznosi 40 posto.

  bty

  bty

  bty

  bty

  bty

  bty

  bty

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog