Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Policija upozorava na prevarante

  Policija se oglasila i upozorenjem građanima na prevarante. Naime, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske došli su do saznanja o novom načinu prijevara koje se događaju na širem području Osječko – baranjske županije.

  Prema prikupljenim informacijama, radi se o počinitelju koji putem telefona nasumično naziva osobe starije životne dobi. Lažno se predstavlja kao djelatnik MUP-a, USKOK-a ili kao službenik banke.

  Od žrtava traži da mu ustupe novac radi provjere te im govori da su novčanice krivotvorene, istekle ili su potekle izvršenjem kaznenog djela. Žrtva ovog telefonskog poziva predaje novčanice nepoznatoj osobi na pregled nakon čega ostaje bez novca.

  Važno je znati, upozorav policija, da zaposlenici banke ne kontaktiraju svoje klijente telefonom, niti ih putem telefona traže osobne podatke, podatke o računima i podatke o PIN-u kartice. Posebno treba naglasiti da građani nikome ne trebaju reći koliko novca imaju, na kojem mjestu ga čuvaju niti ga davati nepoznatim osobama koje zastupaju banke ili druge novčarske ustanove, a po novce su došli na kućni prag.

  U slučaju da se posumnja da netko pokušava prevariti i na taj način doći do novca ili druge imovine to treba odmah prijaviti policiji.

  1 komentar

  1. Pingback: Policija upozorava na prevarante

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog