Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nove mjere Županijskog stožera

  Jučer je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, nakon održane sjednice u Osijeku, održao i sjednicu u Đakovu zajedno sa Stožerom civilne zaštite Grada Đakova. Tijekom posljednjih tjedan dana, Grad Đakovo postao je novo žarište koronavirusa, no od jučer se, čini se prema epidemiološkoj slici, širenje virusa stavlja pod kontrolu, navodi se u priopćenju.

  Prema jučerašnjim podacima, zabilježeno je 7 novooboljelih od 191 testiranih, stavljeno je novih 313 osoba u samoizolaciju, a KBC Osijek nije zaprimio ni jednog novog oboljelog na bolničko liječenje.

  Epidemiolozi su i dalje na terenu, vrše se testiranja, razgovori s kontaktima i određuju se, prema potrebi, mjere samoizolacije. Zajednički je stožer, temeljem preporuke epidemiologa donio i nove smjernice za Đakovčanke i Đakovčane.

  Sve operativne snage stavljene su u stanje pripravnosti, a policija provjerava osobe u samoizolaciji. Donesena je odluka o obveznoj dezinfekciji na ulazima u javne objekte kao i trgovine te obvezno nošenje maski u istima. Reducirat će se broj korisnika u navedenim prostorima te mjeriti temperatura. Ugostiteljski objekti mogu raditi uz pridržavanje svih važećih mjera, ali radno vrijeme se ograničava do ponoći. Svi djelatnici obvezni su nositi zaštitne maske i rukavice.

  Također su odgođena sva javna okupljanja do daljnjega, a rad bazena organizirat će se tako da se ograničiti broj kupača i kontrolira broj osoba u prostoru uz pridržavanje propisanih mjera zaštite.

  Tržnice nastavljaju s radom, ali pod kontroliranim uvjetima s ograničenim brojem ulazaka i izlazaka uz nošenje maski i rukavica.

  Svadbe se ne zabranjuju, nastavit će se održavti s ograničenim brojem od maksimalno 200 sudionika uz obvezu održavanja razmaka i korištenje maski i rukavica za djelatnike sale, a na ulazima organizator mora osigurati dezinfekciju, dezbarijere, mjerenje temperature te evidenciju gostiju i sudionika. Organizatori su obvezni dostaviti Stožeru popis svih sudionika 48 sati prije održavanja svečanosti, a ako dođe do promjena, dužni su o tome izvijestiti Stožer civilne zaštite.

  Krizme i pričesti odgođene su još prije nekoliko dana odlukom županijskog stožera i odnose se na područje cijele županije, dok se danas donesene mjere gradskog stožera odnose na administrativno područje Grada Đakova.

  – Trenutačno je na području Osječko-baranjske županije 150 osoba aktivno na ovaj virus, od kojih je 120 s područja Đakova. Sve mjere koje su donesene odnose se na kratko vremensko razdoblje, a iz dana u dan pratimo situaciju i prilagođavamo joj se – rekao je Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

  Župan Ivan Anušić pojasnio je kako sve službe na terenu rade svoj posao te pozvao sve one koji su u samoizolaciji i nema im tko donijeti osnovne potrepštine ili lijekove, da se jave Gradskom Crvenom križu i volonteri će im biti na raspolaganju.

  – Sve smo ovo prošli na drugim područjima županije i sve su službe danas ipak bolje uhodane i pripremljenije nego kad nam je virus bio potpuna nepoznanica prije nekoliko mjeseci. Važno je napomenuti kako u ovom trenutku nemamo oboljelih s težom kliničkom slikom i vjerujem da će tako i ostati. Iako smo dva dana imali značajno povećanje broja oboljelih, epidemiolozi su već danas uspješno stavili pod kontrolu širenje bolesti. Vjerujem kako će se ovaj trend manjeg broja oboljelih nastaviti te da ćemo vrlo brzo biti bez novooboljelih na osječko-baranjskom, ali osobito đakovačkom području – rekao je Anušić te zahvalio stručnim službama na predanosti poslu i građanima na odgovornom ponašanju.

  1 komentar

  1. Pingback: Nove mjere Županijskog stožera

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog