Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dvije novozaražene osobe u Osijeku

  Danas (20. lipnja) se u Osječko-baranjskoj županiji sastao Stožer civilne zaštite OBŽ na kojem su izneseni podatci o broju oboljelih od koronavirusa tijekom posljednja 24 sata.

  U KBC Osijek testirano je 16 uzoraka od kojih su dva pozitivna na koronavirus. Riječ je o osobama koje su boravile u Srbiji, a javile su se epidemiologu zbog povišene tjelesne temperature. Uzeti su im uzorci i sinoć je kod obje osobe utvrđena prisutnost koronavirusa.
  Oboljele osobe i dalje imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju.

  Epidemiolozi su u razgovoru s novooboljelima prikupili podatke o njihovim kontaktima te je tijekom večeri 5 osoba stavljeno u samoizolaciju. I danas se nastavljaju razgovori s kontaktima oboljelih i određivanje samoizolacije kada je to epidemiološki potrebno.

  – Nije nužno kontakte bez simptoma testirati žurno, najvažnije je da kontakti poštuju mjere propisane samoizolacije. Osobe koje se nalaze u samoizolaciji, a osjete simptome, trebaju se žurno javiti epidemiologu – pojasnila je danas prof. Ljiljana Perić predstojnica Klinike za infektologiju KBC Osijek.

  S dvije novopozitivne osobe u Osječko-baranjskoj županiji do sada je zabilježeno 136 oboljelih od koronavirusa.

  1 komentar

  1. Pingback: Dvije novozaražene osobe u Osijeku

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog