Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Covid 19 u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa

  Covid-19 pojavio se i u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa, potvrdila nam je provincijalna poglavarica sestra Valerija Široki.

  „Da, istina je, u nedjelju poslije podne tri sestre dobile su temperaturu, javili smo se odmah našoj doktorici koja je izvijestila epidemiologa, jučer smo išle na testiranje i od 12 sestara nas je 10 pozitivnih”, izjavila je za naš Radio provincijalna poglavarica sestra Valerija.

  Iz preventivnih razgloga zatvoren je od jutros i Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret.

  „Da, svakako, to nam je bilo odmah prvo, također će biti zatvoren i Centar Amadea da drugi ne budu izloženi jer n i same ne znamo na koji način došlo do kontatka sa Covidom 19, ali, evo, imali smo možda neke susrete u kojim aje iz nekih razloga očito došlo do zaraze. Sestre su bile svjesne i od prvih dana bile smo jako u tim mjerama, baš da se pridržavamo sve i sada končano smo mislile bit će sve u redu i krenut ćemo u ljeto, međutim, iapk nije tako. Sestre su oprezu, više su predane molitvi, i od danas je samoizolacija za svaku sestru, nemamo više ništa apsolutno zajednički, prekidamo sve naše zajedničke točke. Jednostavno moramo biti oprezni dok ne vidimo daljanja postupanja što se tiče testiranja samostana”, pojasnila je provincijalna poglavarica sestra Valerija Široki.

  Zatvorena je i samostanska ckrva u kojoj se mise ni ranije nisu održavale zbog Covida 19, dodaje sestra Valerija.

  „Mi mise za vjernike nismo imali ni ranije, naša je samostanska crkva bila zatvorena što se tiče misa. Imali smo na otvorenom misu, jednu smo imali misu zadušnicu kad smo prošli tjedan prvi put otvorili samostansku crkvu, a proslava doživotnih zavjeta je bio drugi tretnutak kada je bila otvorena crkva, ali samo za sestre i za uzvanike tako da je bio mali broj, ali, evo, dovoljno da ne znamo odakle i kako, ali smo zaražene”, kaže provincijalna poglavarica Milosrdnih sestara svetog Križa u čijem samostanu u Đakovu se nalazi  oko 180 sestara.

  bty

  bty

  bty

  omentara

  1. Pingback: Zašto se Nova TV nije ispričala, nakon što je Bago psovao osobu koju je u ime Nove TV zvao iz redakcije? – Župa sv. Ante – Komin

  2. Pingback: Daran Bašić: "Novinari na zadatku" - Priprosti psovač Mislav Bago – Hrvatsko nebo

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog