Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U travnju u OBŽ pad broja noćenja za 73 posto

  Uz uobičajenu epidemiološku situaaciju, Županisjki stožer civilne zaštite jučer je razmotrio stanje i perspektive turizma na području Županije, a tim povodom putem video linka na sjednici je sudjelovalo desetak predstavnika hotela, pansiona, ugostitelja, obiteljskih gospodarstva i drugih koji se bave turizmom.

  Pojava virusa COVID-19 napravila je velike štete turističkim djelatnicima koji su godinama vrijedno radili i uspostavili svoje kapacitete, a zbog epidemiološke situacije i niza zabrana nastali su problemi u njihovom radu”, konstatirano je na sjednici na kojoj je istaknuto kako je “ova godina počela jako dobro za turizam na području Osječko-baranjske županije. Broj noćenja u odnosu na prethodnu godinu u siječnju je povećan 30 posto, u veljači sedam, no u ožujku je zabilježen lagani pad da bi u travnju pad bio 73 posto. Za sada je ukupan pad broja noćenja ove godine čak 56 posto. Najveći udarac trpi kongresni turizam koji je za ovo područje „zlatni proizvod“ u travnju i svibnju i njega će biti potrebno najviše kompenzirati novim sadržajima, rečeno je na sjednici.

  Ključni problem svih poduzetnika u turizmu, pored epidemioloških odredbi koje su bile do sada na snazi i nakon otkazivanja mnogih manifestacija, je motiv dolaska turista, pa je na nama da sada stvorimo novi motiv dolaska. Između ostalog, u tom cilju osmislili smo i predlažemo održavanje disperzirane manifestacije kojom bi Osječko-baranjsku županiju u lipnju učinili vinskom destinacijom. Bio bi to mjesec otvorenih vinskih podruma u našim vinogorjima, s ponudom integriranog paket aranžmana”, ističu čelnici županijske Turističke zajednice.

  1 komentar

  1. Pingback: U travnju u OBŽ pad broja noćenja za 73 posto

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog