Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tijekom vikenda 380 prekršaja u prometu

  Od 22. do 24. svibnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 30 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, a među njima je bilo 23 vozača osobnih automobila, 5 vozača bicikla i 2 vozača motocikla, objavila je policija.

  Osim alkohola,  evidentirano je još 380 prekršaja od čega 229 prekoračenja brzine kretanja vozila, 41 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 20 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 upravljanje pod zabranom, 5 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje izuzimanja krvi i urina poradi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu i 80 ostalih prekršaja.

  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 23. svibnja u 20 sati u Osijeku, kada je u prometu zaustavljen 39-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, vozača osobnog automobila kojemu je izmjereno 2,86 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  Petak, 22. svibnja u ponoć, na južnoj obilaznici, u nadzoru prometa zaustavljen 21-godišnji hrvatski državljanin iz Ivanovca, koji je upravljao osobnim automobilom te se kretao brzinom od 195 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i određena su mu 3 negativna prekršajna boda.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog