Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nastava bez školskog zvona i uz dezinficijens na ulazu

  Bez školskog zvona, okupljanjem razrednih odjela na školskom dvorištu, gdje su ih dočekale njihove učiteljice, te uz poseban režim ulaska u školu i uz dezinficijens na vratima, pravila su koja su nakon dvomjesečnog izbivanja iz učionica dočekala učenike razredne nastave Osnovne škole „Vladimir Nazor”.

  Naime, prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i odlukama Ministarstva obrazovanja, a zbog povoljne epidemiološke situacije, danas je nastavljena školska godina za učenike nižih razreda.

  Marijeta Grubeša, učiteljica 4. a, svoje je učenike dočekala na dvorištu i nakon kraćeg pozdravljanja i uputa zajedno su se uputili u učionicu.

  „Sastajat ćemo se uvijek na ovome mjestu i onda ćemo zajedno ići na glavni ulaz, tamo pružiti ruke radi dezinfekcije, pripazit ćemo na razmak među klupama, a 22 učenika sjedit će uobičajeno po dvoje jer dupli broj klupa ne bi ni stao u učionicu. Malo ćemo pripaziti i kod tjelesnog, a zvona nema pa sami kreiramo dužinu sata i aktivnosti,” pojasnila je učiteljica nova pravila.

  Iako se raduju povratku u učionice, dio učenika, kako kažu, već se privikao na online nastavu i više im odgovara taj oblik rada jer je kraći.

  „Teško je nadoknadiva dvomjesečna stanka bez redovne nastave, ali trudit ćemo se, uz ponavljanje, ne možemo krenuti nekim tempom kao prije, ali družit ćemo se, vježbati…i to je to”, kaže učiteljica na početku nastavka školske godine u učionici.

  Jutros je bilo i roditelja koji su doveli djecu u školu, a među njima i Željko Pinterić.

  „Zanimalo me je kako će biti prvi dan, mislim da nisu trebali ni ići u školu iako su htjeli ići i neka idu i dobro im je, ali trebali su školsku godinu završiti kako su i počeli jer bila je naporna, nisu imali zbog štrajka, nisu imali zbog ovoga, sada se navikavaju jedno na drugo, dobro je da idu u školu i vole ići u školu, samo trebali su do kraja… Ove velike su trebali da završe, osmi razred, maturanti da stignu upisati fakultete”, kaže Pinterić ističući da se ne boji zaraze jer je nema u Đakovu.

  1 komentar

  1. Pingback: Nastava bez školskog zvona i uz dezinficijens na ulazu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog