Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dan državnosti

  Danas se obilježava Dan državnosti. Proslavljamo ga na 30. godišnjicu konstituiranja prvog demokratskog i višestranačkog Sabora, kada su stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

  Još prošle godine, 30. svibnja bio je Dan Hrvatskog sabora, spomendan i radni dan, a Dan državnosti obilježavao se 25. lipnja.

  Podsjetimo, 30. svibnja slavio se kao Dan državnosti sve do 2001. godine. Račanova vlada tada ga je zamijenila 25. lipnjem, danom kada je 1991. godine Sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Hrvatske. U listopadu prošle godine Vlada Andreja Plenkovića odlučila je da ćemo Dan državnosti ponovno slaviti 30. svibnja.

  Povodom današnjeg dana diljem zemlje biti će položeni vijenci i zapaljene svijeće hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Puhački orkestar DVD-a Đakovo planira održati kratki promenadni nastup na Strossmayerovom trgu. Nastup bi započeo u 19.00 sati. Iznimno, u slučaju kiše ili oborinskog nevremena, nastup se odgađa, doznajemo od Ivana Klemena, zapovjednika đakovačkog DVD-a.

  1 komentar

  1. Pingback: Dan državnosti

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog