Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Međunarodni dan biološke raznolikosti

  Danas se obilježava Međunardini dan biološke raznolikosti koji su Ujedinjeni narodi proglasili kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju. Republika Hrvatska pridružila se svijetu u nastojanjima za očuvanje biološke raznolikosti i unapređenje zaštite prirode, a Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja na Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

  Europska komisija objavila je sveobuhvatnu Strategiju bioraznolikosti i Strategiju “od polja do stola” za pravedan, zdrav i ekološki prihvatljiv prehrambeni sustav. Navedene strategije međusobno se nadopunjuju  i združuju prirodu, poljoprivrednike, poduzeća i potrošače u zajedničkom zalaganju za konkurentno održivu budućnost.

  Svake godine međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se pod drugim sloganom, a ovogodišnji je ˝Rješenja su u prirodi˝.  Svake godine na ovaj značajan datum u zaštiti prirode Javna ustanova za zaštitu prirode Osječko-baranjsjke županije obilježava Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj radionicama za djecu, foto natječajima i raznim drugim aktivnostima, a ove godine zbog pandemije Korona virusom COVID -19 održana je virtualna radionica u suradnji sa Osnovnom školom Frana Krste Frankopana Osijek koja je ujedno i eko škola prošlogodišnja dobitnica Zelene povelje Osječko – baranjske županije. Zadatak učenicima bio je fotografirati bioraznolikost naše županije.

  1 komentar

  1. Pingback: Međunarodni dan biološke raznolikosti

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog