Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Samo jedan novozaraženi

  Samo jedna novozaražena osoba od 166 testiranih u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, dobra je vijest, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare župan Ivan Anušić.

  „Sada su u OBŽ ukupno 102 zaražene osobe, jedna je osoba zbog poboljšanja skinuta s respiratora u KBC-u i sada ih je 4, četiri su i izliječene osobe, a 4 medicinska djelatnika pozitivno je na koronavirus, 21 djelatnik je u samoizolaciji, a 301 osoba je u OBŽ u samoizolaciji”, pojasnio je župan Anušić naglasivši da su to podaci koji nam daju za pravo reći da se stvari kreću prema boljemu.

  „Nemamo veliko povećanje broja novozaraženih, imamo smanjenje broja ljudi u samoizolaciji i na respiratoru, što je dobar znak i dobar smjer, a pod kontrolom je i situacija na osječkog Infektologiji”, konstatirao je župan pozvavši i dalje na poštivanje naputaka i mjera Nacionalnog i Županijskog stožera.

  „Već kontinuirano četiri ili pet dana imamo ozbiljan pad broja zaraženih, to je dobro, a ključno je ponašati se u skladu s uputama, poštivati razmak, izbjegavati socijalni kontakt i okupljanje, iako imamo dojava o tome, pa će policija obratiti dodatnu pozornost i na to kako bismo ostali županija koja se u ovome trenutku uspješno bori s pandemijom koronavirusa, kao što to radi i Nacionalni stožer,” kazao je župan Anušić.

  Odgovarajući na pitanje o propusnicama, župan je rekao da se čeka odobrenje Nacionalnog stožera za izdavanje propusnica po principu bivših općina, odnosno zajednica općina jer nemaju sve općine ljekarnu, tržnicu i sve ono što je potrebno mještanima, a to će i rasteretiti sustav, dodao je.  

  Župan je također istaknuo da se  i sve tržnice vraćaju  u život.

  „U prvih nekoliko dana neke se stvari moraju prilagoditi uvjetima koje je odredio Nacionalni stožer, a odvajanje kupca od prodavača pleksiglasom nije moguće ispuniti u roku od 24 ili 48 sati, ali se i tome prilagođavamo i lagano vraćamo tržnice u život i proizvode naših OPG-ova našim kupcima,” konstatirao je župan.

  1 komentar

  1. Pingback: Samo jedan novozaraženi

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog