Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Priopćenje KBC-a Osijek o zaraženim djelatnicima Respiracijskog centra

  O zaraženim medicinskim djelatnicima Respiracijskog centra  Kliničkog bolničkog centra oglasilo se Ravnateljstvo te ustanove, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

  “Tijekom rutinskog testiranja djelatnika Kliničkog bolničkog centra Osijek na virus SARS CoV-2 prije povratka na radno mjesto dokazano je da je 5 djelatnika pozitivno na virus. Riječ je o djelatnicima Tima 3 Respiracijskog centra, dakle radnog mjesta najveće moguće izloženosti zarazi. Radi se o djelatnicima koji su potpuno asimptomtaski, a koji su bili u organiziranoj karanteni dva tjedna. Dvoje je djelatnika s mjestom stanovanja u Osječko-baranjskoj, a troje s područja susjednih županija.

  Napominjemo kako je ovo dokaz o potpunom funkcioniranju sustava jer je spriječen povratak kliničkih potpuno asimptomatskih osoba na radno mjesto. Također je bitno naglasiti da su u svom radu navedeni djelatnici opskrbljeni svim propisanim sredstvima osobne zaštite najvišeg stupnja, a koja se prema pravilima struke mijenjala svaka četiri sata. U respiracijskom centru radi više od 70 djelatnika, a nakon testiranja, pozitivnih na SARS CoV-2 je ukupno šest.

  KBC Osijek djelatnike u Respiracijskom centru organizira kroz timove kako bi smanjili mogućnost transmisije zaraze. Izostanak šest oboljelih djelatnika neće utjecati na kvalitetu zdravstvene usluge u Respiracijskom centru niti u KBC-u Osijek.

  Iskustva iz drugih ustanova, kao i podaci iz drugih zemalja tijekom epidemije govore o puno većoj stopi zaraze medicinskog osoblja, osobito onog dijela osoblja koje je raspoređeno na radnim zadacima u Respiracijskim centrima”, navodi se u priopćenju Ravnateljstva KBC-a Osijek.

  1 komentar

  1. Pingback: Priopćenje KBC-a Osijek o zaraženim djelatnicima Respiracijskog centra

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog