Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Peta žrtva i tri novozaražena u OBŽ, policija će sankcionirati okupljanja ispred trgovina

  Još jedna preminula osoba, osamdesetdvogodišnja žena – onkološki bolesnik,  i tri novozaražene osobe od ukupno 130 testiranih u Županijskom zavodu za javno zdravstvo i KBC-u Osijek – današnja je bilanca stanja u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestili su na redovitoj konferenciji za novinare članovi Županijskog stožera civilne zaštite.

  Od troje novozaraženih, dvije su osobe iz Osijeka, a jedna iz Višnjevca s tim da su epidemiolozi otkrili svih 15 kontakata novog slučaja koji nije dosad bio u samoizolaciji.

  „S obzriom na broj testova i broj novozaraženih, možemo biti zadovoljni i situacija je pod kontrolom”, konstatirao je Zlatko Padžić, ravnatelj Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

  U osječkom KBC-u liječi se 27 pacijenata od kojih je pet na respiratoru, a u samoizolaciji su 462 osobe.

  Policija je otkrila šest osoba u kršenju mjera samoizolacije; pet u Osijeku i jedna u Našicama, a u kontroli prometa –  od 2874 osobe bilo je 12 s  nevažećom  propusnicom.

  Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece upozorio je na sve učestaliju pojavu okupljanja građana ispred ili u dvorištima trgovina  gdje konzumiraju kupljeno piće, a to se, kako je zaprijetio, neće tolerirati. “Bit će sankcionirani i oni koji se okupljaju, ali i oni koji im to dopuštaju”, rekao je Bece.

  „Ova bolest ne pogađa samo stariju populaciju, nego i one mlađe”, upozorio je načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović koji je posalo upozorenje i  načelnicima  lokalnih stožera civilne zaštite  da „oni nisu šerifi te da i za njih vrijede one zabrane koje vrijede za ostale građane”.

  „Vi niste nikakvi lokalni šerifi koji su uzeli vlast u svoje ruke pa sve ono što je zabranjeno drugima vama je dozvoljeno. Vi morate provoditi odluke koje su spuštene s viših razina, prema tome, sve što je zabranjeno građanima zabranjeno je i vama”, konstatirao je Ivanović pozvavši na maksimalno intenziviranje mjera opreza i sigurnosti uz omogućavanje funkcioniranja onih djelatnosti kojima je to dopušteno.

  Posebno upozorenje upućeno je  starijim osobama da  smanje izlaske.

  1 komentar

  1. Pingback: Peta žrtva i tri novozaražena u OBŽ, policija će sankcionirati okupljanja ispred trgovina

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog