Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Od danas popuštanje mjera, epidemiolozi savjetuju oprez

  Danas počinje popuštanje mjera uvedenih radi usporavanja širenja zaraze koronavirusom.

  Prema odluci Vlade, popuštanje će se provesti u tri faze, a od danas se omogućava rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine, ali uz posebne preporuke epidemiologa koje se odnose na dezinfekciju prostora i ograničeni broj kupaca u trgovinama.

  “Nismo radili od 18. ožujka, evo 40 dana, u početku je bio nekakav strah jer čovjek jednostavno ne zna što će se dogoditi u sljedećim danima,  a onda su  Vlada i Stožer izišli s tim mjerama pa smo se malo smirili jer smo osjetili da ipak  na nas  netko misli. Upute su da se trebamo pridržavati epidemioloških mjera i evo,  to ćemo sada  i napraviti, postaviti dezinfekcijsko sredstvo, a što se tiče rada s kupcima, izbjegavat ćemo bliskije kontakte, odnosno nećemo im služiti robu kao prije, dodavat ćemo ono što žele i baš smo tražili neke konkretne upute za trgovine cipelama, ali više se odnose na trgovine tekstilom”, kaže vlasnik trgovine cipela na korzu čije smo ponovno otvaranje popratili jutros.

  Osim trgovinama, omogućit će se nastavak rada  i svim subjektima koji obavljanju uslužne djelatnosti bez bliskog kontakta s klijentima, a uvode se i javne gradske i prigradske linije prijevoza, te se omogućuje rad knjižara i antikvarijata, omogućuje se i rad i trening sportaša u najvišem rangu natjecanja te polaganje stručnih ispita prioritetnim skupinama polaznika.

  Iako mjere popuštanja počinju, iz Nacionalnog stožera civilne zaštite i dalje pozivaju na oprez, odnosno pridržavanje mjera fizičke udaljenosti, nošenja maski, izbjegavanja okupljanja, a i dalje su na snazi preopurke pojačane higijene ruku.

   

  Prema podacima Županijskgo stožera civilne zaštite, ni jučer nije bilo novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji pa je taj broj i dalje 115.

  Od do sada oboljelih, 7 je osoba preminulo, 60 je izliječeno, trenutno je pozitivno na koronavirus na području naše županije 48 osoba, a u Respiracijskom centru KBC-a Osijek nema pacijenata.

  Hoće li se i danas nastaviti niz bez novozaraženih u našoj županiji bit će poznato u 11 sati na redovitoj konferenciji za medije Županijskog stožera.

  1 komentar

  1. Pingback: Od danas popuštanje mjera, epidemiolozi savjetuju oprez

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog