Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Među pet novozaražnih i šefica osječke Infektologije prof. dr. Ljiljana Perić

    Među pet novozaraženih koronavirusom u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, od kojih su četiri osobe iz Osijeka, a jedna iz Belog Manastira, je i dr. Ljiljana Perić, predstojnica osječke Infektologije, objavio je na današnjoj konferenciji Županijskog stožera načelnik Goran Ivanović.

    Ukupan broj novozaraženih u našoj županiji je 101, jučer je testirana 81 osoba, 34 su hospitalizirane, pet je osoba na respiratoru, a u samoizolaciji je 366 osoba.

    Otkrivena su i 4 kršenja samoizolacije kao i šest osoba bez propusnice od ukupno kontroliranih 5.509, pojasnio je načelnik Ivanović.

    „Uvažena profesorica doktorica Ljuljana Perić prvi je liječnik osječkog KBC-a zaražen koronavirusom i u proteklih sedam dan bila je tri puta testirana, a ovaj zadnji test je pokazao da je pozitivan i ona se nalazi u KBC-u. Sada se radi izvid svih onih s kojima je bila u kontaktu i većina tih nalaza je negativna, ali se nastavlja kontrola”, pojasnio je Ivanović.

    Apelirao je na žitelje Osječko-baranjske županije da se ne stvara privid da je ova utakmica, kako je rekao, gotova, te je pozvao na daljnje poštivanje mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posebno je apelirao na povratnike iz inozemstva u povodu uskršnjih blagdana da poštuju samoizolaciju

    „Svi oni su u evidenciji osoba koje moraju biti u samoizolaciji 14 dana i kontrola će biti pojačana”, konstatirao je Ivanović.

    Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite pojasnio je da je zbog čekanja konačne odluke Nacionalnog stožera bilo problema i nesporazuma u vezi otvaranja zelenih tržnica.

    „Ta odluka bi trebala doći danas u ranim poslijepodnevnim satima, a do kratkog spoja je došlo jer su se čekali svi gradovi i općine da ispune uvjete za otvaranje tržnica, ali mislim da nije napravljena nikakva šteta i sve naše tržnice su spremne za otvaranje po propisima Zavod za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera. Epidemiolozi i sanitarni inspektori jučer su obišli sve tržnice u Osječko-baranjskoj županiji i nadam se da će sve nesuglasice u komunikaciji danas biti otklonjene i da će sutra sve tržnice raditi”, rekao je Ivanović.

    1 komentar

    1. Pingback: Među pet novozaražnih i šefica osječke Infektologije prof. dr. Ljiljana Perić

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog