Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Četiri osobe preminule, borba protiv koronavirusa još nije gotova

  Četiri su osobe sinoć preminule od koronavirusa u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Riječ je o kroničnim bolesnicima s različitim bolestima u dobi od 92, 85, 78 i 71 godine, s tim da su dvije osobe bile na respiratoru, izvijestili  su na današnjoj konferenciji za novinare članovi Županijskog stožera civilne zaštite.

  Od 102 jučerašnja testiranja, 8 je novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji od kojih je šest s područja Osijeka, jedna osoba iz Višnjevca i jedna iz Bilja.

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek na liječenju je 26 osoba, pet je osoba na respiratoru, a 11 je otpušteno na kućno liječenje, rekao je ravnatelj dr. Željko Zubčić demantiravši dezinformacije o koronapozitivnim liječnicima te ustanove.

  Uz izraze sućuti rodbini preminulih, prva četiri smrtna slučaja u OBŽ opomena su da moramo ozbiljno shvatiti ovu borbu protiv koronavirusa jer borba protiv širenja zaraze još nije gotova”, upozorio je župan Ivan Anušić pozvavši na „disciplinu, savjesnost i odgovornost”.

  Načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović najavio je stoga podizanje mjera na još višu razinu, a posebno će se to odnositi na okupljanja građana koja su učestalija zbog lijepog vremena.

  Policija će obilaziti i ta mjesta kako bi upozorila na opasnosti od širenja zaraze, rekao je načelnik PU Ladislav Bece istaknuvši da je u protekla 24 sata otkriveno samo jedno kršenje mjera samoizolacije te 4 neispravne propusnice od ukupno 5352 kontrolirane osobe u prometu.

  Županijski stožer najavio je da se radi na otvaranju zelene tržnice, ali uz poštivanje mjera koje predlažu epidemiolozi. O tome će poljoprivrednici biti uskoro informirani.

  1 komentar

  1. Pingback: Četiri osobe preminule, borba protiv koronavirusa još nije gotova

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog