Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Žene u poduzetništvu: “Čak 58 posto ukupnog broja nezaposlenih osoba su žene”

  Žene čine tek 25 posto ukupnog broja poduzetnika na području županije, a s druge strane čak 58 posto ukupnog broja nezaposlenih osoba su žene”, čulo se na današnjoj konferenciji „Žene u poduzetništvu” koju je u povodu Međunarodnog dana žena organizirao Upravni odjel za gospodarstvo Osječko-baranjske županije.

  – Cilj Konferencije je dati dodatni vjetar u leđa ženama koje već posluju, ali i motivirati žene koje razmišljaju o pokretanju vlastitog poduzetničkog poduhvata i zapošljavanju. Konferencija je koncipirana tako da odgovori na izazove s kojima se susreću žene u poduzetništvu, da se upoznaju s novim alatima kojima mogu unaprijediti poslovanje, ali i da se odmaknu od svakodnevice, povežu se i druže – rekla je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović.

  Teme skupa bile su „Izazovi u poslovanju žena poduzetnica“, „Platno poslovnog modela – novi alat za uspješno poslovanje“, „Korištenje društvenih mreža u unapređenju poslovanja“, „Bespovratni krediti za žene poduzetnici“ te „Tjelesna aktivnost – alat protiv stresa“.

  Svjesni važnosti poduzetništva za cjelokupni ekonomski i socijalni razvoj, Osječko-baranjska županija nastoji aktivno pridonijeti stvaranju pretpostavki i stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, što provodi kroz 11 programskih aktivnosti i 30-ak projekata, a ukupna sredstva za poticanje poduzetništva povećana su sa 4,2 milijuna kuna u 2017. godini na ovogodišnjih 8,3 milijuna kuna. Između ostalih aktivnosti, Županija provodi i više projekata dodjele bespovratnih sredstava među kojima su i beskamatni krediti za žene poduzetnice.

  Foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog